A fejezet kategóriái

Megjelenések [0]
A Johannsen-regény sorozatok kiadási éve: A kárhozat éjjele I/Róma: 2013. A kárhozat éjjele II/Anglia 2014. A kobzos éneke I.Dal/ A titokzatos felcser 2014.

Keresés

Belépés

Naptár

«  November 2020  »
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Izolde Johannsen író honlapja
Vasárnap, 2020-11-29, 5:25 PM
Üdvözöllek Vendég
Főoldal | Regisztráció | Belépés | RSS

Bloggerek oldalai, olvasói kritikák

Rukkola:

A kárhozat éjjele/Róma

A kárhozat éjjele/Anglia

A titokzatos felcser

A Lamarr-ház átka

 

Bloggerek, akik olvasták a regényeket, valamint oldalaik, elérhetőségeik:

A történelmi regénysorozatom /A birodalom tengeri bástyái

Első rész: A birodalmi kalóz (megvásárolom!)

 

Orsi olvasatában A Birodalmi kalóz - a Könyvkoktél blog szerkesztője

"Teljesen egyedi és nemzetközi színvonalú az, amit ők csinálnak."

"Számomra ez a könyv az év felfedezettje. Hiába jelent meg tavaly, hozzám csak most jutott el. És szerintem igazi hódítóútját még csak ezután fogja elkezdeni.
Érdekes, hogy ennek a szerelmi száltól mentes történetnek, mennyire sikerült meghatnia és magába szippantania.
Látszik rajta, hogy rengeteg kutatómunka van mögötte. Ráadásul arányosan mutatja be a különböző szereplők életét. Mindent és mindenkit a maga valójában ábrázol. Ezzel egy olyan fajta betekintést nyújtva az egész világháborúra, ami nemzetközi szinten hatalmas nagy lépést jelent.
Szerintem méltán lehetünk büszkék erre a nagyszerű alkotásra és a csapatra, akik mindezt összehozták. Gratulálok nekik!"

 

Dia olvasatában A Birodalmi kalóz - az I love reading blog szerkesztője

"Az eddig nagyátlagban általam olvasott, a korszakban játszódó regények azt emelték ki, hogy a németek milyen ördögien gonoszak, és megvetendők voltak, úgy ez az írás megmutatta nekem az érem másik oldalát is. Hogy azoknak a sokat meghurcolt német katonáknak is voltak szeretteik, családjuk, akiket hátrahagytak, sokszor nem is saját akaratukból, hanem, mert kénytelenek voltak engedelmeskedni egy a saját nagyságának hitébe belebolondult önkényuralmi rendszer eszét vesztett vezetőjének.

Értékelés:
5/5 - Nem tértem még magamhoz."

 

Zsófia olvasatában A Birodalmi kalóz - az AntiGané blog szerkesztője

"Ahogy a Graf Spee elhagyja a kikötőt, egy reményteljes, ám tragédiába torkolló utazásnak leszünk a részesei. Ennek elmesélésében is megmutatkozik Johannsen és Marble tehetsége: tökéletesen megválasztották azokat a helyzeteket vagy eseményeket, amelyek nagy valószínűséggel a hajók legénységében is mély nyomot hagyhattak. Mondhatni, megkapjuk azokat a gondolatokat és érzéseket, amik mindig kimaradnak a történelem könyvekből."

 

Mandy olvasatában A Birodalmi kalóz - az FFG blog szerkesztője

"Az igazság az, hogy ez nem is regény, hanem inkább egy történelmi esemény közelebb hozatala azzal, hogy regénynek "álcázza". Azért mondom azt, hogy álcázza, mert a hajók, amelyek a kötetben szerepelnek, valóban léteztek. Az Admiral Graf Spee valóban olyan utat járt be, mint ami a könyvben van részletezve. A történelmi pontosság annyira ijesztő, mintha maguk a szerzők első kézből tapasztalták volna meg az eseményeket, és ez egyfajta visszaemlékezés lenne a részükről."

 

Anna olvasatában A Birodalmi kalóz - a Lap lap után  című blog szerkesztője

Izolde és Michael közös munkájában az fogott meg annyira, hogy egy fantasztikus példát mutatnak meg az olvasónak, ami ennek a kialakult és berögzült képnek a teljes ellentéte, s ezáltal már én is más szemmel fogom nézni ezt a történelmi korszakot, amikor majd részletesebben is megismerem.
Hans Wilhelm Langsdorff sorhajókapitány személye volt az, aki megmutatta nekem, hogy milyen is az, amikor az ellenfelek tisztelik egymást - őszintén szólva számomra ez újdonság volt, ugyanis eddigi tanulmányaim során semmi ilyesminek nem voltam tanúja bármilyen háborúnál/csatánál egyetlen fél részéről sem - és ez volt az a tényező, ami igazán emberivé tette a szememben a német zsebcirkáló kapitányát.

 

Bernadett olvasatában A Birodalmi kalóz - az Ariadne olvasmányai  című blog szerkesztője

Hogy mi a különbség a történelemkönyvekben olvasottak és ennek a regénynek a történései között? Míg a történelemkönyvek száraz „tényeket” közöltek, eseményeket írtak le, s a háború végkimenetelét, ez a regény megmutatja az egésznek az emberi arcát. A német tiszteket, akik távol a családjuktól, harcban állnak, s bár néha nagyon nem értenek egyet az irányelvekkel, a parancsokat teljesíteni kell.

Tímea olvasatában A Birodalmi kalóz - a Timus játszótere című blog szerkesztője

Megmutatta a kapitány, hogyan lehet emberségesnek maradni egy háborúban, minden elismerésem és tiszteletem az övé. A legénysége is szimpatikus volt, viselkedésük méltón tükrözte a kapitányuk iránti szeretetüket. Örülök, hogy az írók által bepillantást nyerhettem ebbe a világba, így egy kicsit más megvilágításba helyezték az eddigi elképzelésemet a könyörtelen nácikról. Ezek szerint azért akadt köztük olyan, aki úgy tudta teljesíteni a feladatát, úgy tudta a hazáját szolgálni, hogy közben megmaradt jó embernek.

 

Diána olvasatában A Birodalmi kalóz - a Könyvek és regények világa című blog szerkesztője

Egy nagyon megosztó, komoly és fájdalmas témát dolgoz fel a regény, csöppet sem mindennapi, a sztereotípiákat félretevő módon.

A regény történelmileg hiteles, mégsem száraz, joggal használhatnám a "megelevenedett történelem" kifejezést. Különös, de egyszerre éreztem objektívnek és szubjektívnek az elbeszélést, tudom, hogy nem olvastam sok történelmi regényt eddig, de ebben erőteljes érzelmeket értem tetten, csak úgy fejbe vágtak a lapokról: küzdelem, kitartás, barátság, lojalitás, kétségbeesés, félelem... és még sorolhatnám. Rendkívül intenzív.

 

Becca olvasatában  A Birodalmi kalóz - a Little Red Reading Hood - című blog szerkesztője

"Szeretek minden véleményt úgy kezdeni, hogy lefektetem az alapokat, amire az egész értékelésem épül. Jelen esetben ezt különösen fontosnak találom. Hogy miért? Mert ez a regény hihetetlenül különleges helyett kaparintott meg magának a szívemben.

Azt tudni kell rólam, hogy bármekkora szenvedéllyel is viseltetek a történelem iránt, bármennyire is vártam az iskolában, hogy végre elkezdődjék a történelem óra, mikor kiderült, hogy a világháborúkról vagy éppen a németekről fogunk tanulni, legszívesebben a pad alá bújtam volna. Egyszerűen senki se tudta megszerettetni velem ezen időszakokat, érettségin is azért könyörögtem valami magasabb erőhöz, hogy nehogy ezt a tételt húztam. Mondhatni, megúsztam.

Mikor az írónő megkeresett, hogy olvassam el a regényt, azonnal igent mondtam. Mert hittem benne, hogy nem lehet véletlen az, hogy pont ez a regény került a látókörömbe.

Belevágtam, olvasással párhuzamosan pedig felpattintottam a segédoldalakat, amiket a szerzők hoztak létre a regényhez. Így, habár a regény önmagában is olyan részletes, olyan okos volt, hogy csak úgy szívtam magamba belőle a tudást, még áthatóbb, átfogóbb képet kaptam a hajó, valamint legénysége mindennapjairól."

 

Ildikó olvasatában  A Birodalmi kalóz - a Cilee olvas - című blog szerkesztője

"Nem kimondottan a kedvenc időszakom a könyv által feldolgozott második világháború eleji fegyverkezés és harc, de az írónőt ismervén sejtettem, hogy nem fog csalódást okozni.
És igazam is lett: mesterien megírt, zseniálisan alapos, izgalmasan pörgős és olvasatos könyvet kaparinthattam a kezembe.

Tisztelettel és alázattal nyúltak a témához igazi tiszteletadás az elesetteknek, egyfajta igazságtételnek éreztem a kapitány és legénysége felé a könyvet.
Köszönöm, hogy elolvashattam és szívből ajánlom bárkinek, akit egy kicsit is érdekel a történelem, vagy a hajózás, vagy egyik sem, csak egy izgalmas és furfangos stratégiával és igazi talpig úriemberek csatájával teli történetre vágyik."

 

Krisztina olvasatában A Birodalmi kalóz - a Christine Filed - Christine blogja - című blog szerkesztője /   interjú

"A birodalmi kalóz abban is különleges, hogy a száraz adatokat oly módon szövi bele a történetbe, hogy azok emészthető formában jussanak az olvasó elé. Azon vettem észre magam, hogy a görcs felenged bennem, és élvezem az olvasást. Mozgalmas, tanulságos és egyben tanít is, adatokkal, évszámokkal, sorsokkal ismertet meg, a történelem egy kevésbé ismert szegletével, mely a tengeri csatákra korlátozódik. 

Sosem gondoltam volna, hogy valaha képes leszek ajánlani elolvasásra egy olyan könyvet, mely a második világháború eseménysorozatához köthető, most mégis ezt teszem. A birodalmi kalóz egy remek regény az emberségről, a becsületről és a tisztességről. Gördülékeny, dinamikus, őszinte. Olvastatja magát, a párbeszédek és a leírások is egyensúlyban vannak. 
Akiknek tetszett, azoknak jó hír, hogy már előkészületben a sorozat második kötete, a Gránátok a becsületért, mely a Bismarck történetét meséli el."
 

Letya olvasatában A Birodalmi kalóz - a Könyvek, ahogy én látom - című blog szerkesztője / MOLYinterjú

"Egy kezünkön meg lehetne számolni azokat a műveket, melyek nem próbálják indokolatlanul befeketíteni a Harmadik Birodalom egyes kiemelkedő egyéniségeit. Ez a könyv kísérletet tesz arra, hogy az Admiral Graf Spee és kapitánya, Hans Langsdorff utolsó útján keresztül, elfogulatlanul mutassa meg az olvasónak, hogy a Harmadik Birodalomban, a véres háború közepette is voltak olyanok, akik emberek tudtak maradni. Sőt, úriemberek!

Emberekről szól a regény. Őszinte, egyenes, becsületes és hazaszerető emberekről, akik meghajolnak az emberi értékek előtt de nem hajlanak meg. Teszik mindezt akkor is, ha a sors egymás ellen vezényelte őket."

 

Krisztina olvasatában A Birodalmi kalóz - a Könyvlelő - című blog szerkesztője / interjú

"Izolde Johannsenről eddig is tudtam, hogy maximálisan profi munkát ad ki a kezéből, olyat, amiben minden apró részlet a helyén van, de olvasás közben ismét meggyőződhettem a profizmusról. Mindezt jól példázza az is, hogy ahogy haladtam az olvasással, egyszerűen nem tudtam letenni és elengedni a történetet, ezáltal nagyon rövid idő alatt ki is olvastam a regényt. 

A történelmi témájú regények egyik kiemelkedő darabja Izolde Johannsen és Michal T. Marble regénye. Átfűti a tisztelet, a becsület, az emberség és legfőképpen az izzó történelem. Bátran kötelező olvasmánnyá tenném ezt a regényt, mert jóval több, mint a történelem tényszerű bemutatása, a regény egyszerűen maga az eleven történelem."

 

Gábor olvasatában A Birodalmi kalóz - a Gabó olvas - című blog szerkesztője

"Az Admiral Graf Spee német birodalmi páncéloshajó titkos küldetése, története valódi élményt adó kalandos olvasmány. Fordulatos, alapos, és roppant módon tanulságos emberi oldaláról mutatja be a szereplőket és a háborút. A belső emberi viszonyok ábrázolása, egyéni karakterek és személyek bemutatásával válik még személyesebbé, emberivé a történet. A két szerző mesteri és pontos képet ad.  A történelem érdekes és szórakoztató megismerését adja a könyv. Stílusa olvasmányos, kalandok adottak és valósak.

Izolde Johannsen és Michael T. Marble történelmi regénysorozata II. világháborús birodalmi Németország haditengerészetének (Kriegsmarine) bemutatása, a nagy felszíni hadihajók történetén
és kapitányaik életrajzán keresztül ígéretesen igényes kezdeményezés, amit a történelem szerető és
kíváncsi olvasók örömmel fogadnak. Szerettem olvasni jó volt elmerülni, részese lenni ezeknek a tengeri csatáknak. A hatalmas munka, precíz anyaggyűjtés, érezhető hozzáértés kiváló történelmi olvasókönyvet eredményezett."

Olvasói levelek:

Vörös Attila olvasónk véleménye, aki a TITHMHE tagja:

"Az utóbbi években kevés könyv megjelenését vártam ennyire hihetetlen izgalommal és érdeklődéssel, mint a Birodalmi kalózét. Mikor az első hírek érkeztek arról, hogy regény készül a Graf Spee elképesztően izgalmas és drámai történetéről, kicsit féltettem az írónőt, vajon meg tud-e birkózni ezzel a kétségkivül hatalmas feladattal, de aggodalmaim már az első fejezetek elolvasásakor eloszlottak. Ez a mű nyilvánvalóan egy abszolút hiánypótló irodalom, tekintve, hogy a Graf Speeről magyar nyelven soha nem jelent meg ilyen átfogó, részletes, míves igényességű nagyregény."

teljes levele a MOLY és a facebook oldalon elérhető:  

Főoldali rovatomban olvashatóak a többiek által elküldött levelek.

 

 

Izolde Johannsen néven jegyzett novelláim   

2015. TRT antológia (Oltár, kard, legenda) Novellám címe: Háborús idők  (megvásárolom!)

Novelláim olvasói véleményei a moly internetes oldalról, illetve a facebook felületéről:

 

Cselenyák Imre (író- részlet): Izolde Johannsen novellája, hogy úgy mondjam egy korrekt, elegáns, de mégis megrázó párbeszédet örökít meg. Hans Langsdorff német, és Patrick Dove ír hadihajó kapitányok tragédia előtti találkozásának lehetünk tanúi. A novella olyan kifogástalan ízléssel van megírva, mintha írója egy angol lord lenne. Gratulálok, hogy egy nő ilyen férfias empátiával rendelkezik, s képes ennyire hitelgyanúsan megalkotni a jellemes katonák disputáját.

Vác nembeli István (moly): Most még a második világháborús részt is jó volt ,pedig világháborús vagy utána zajló könyveket nem szoktam olvasni nem szeretem.

Little Red Reading Hood: Izolde Johannsen: Háborús idők/ Remek példa arra, hogy ellenségként is meg lehet őrizni az emberséget. Bebizonyította, hogy még az ínségesebb, háborús időkben is létezik lovagiasság. Az eddig legtalálóbb cím.

Icu79 (moly): Nagyon színes gyűjtemény. Mindegyik novellában találtam valamit, amitől jó, ami az erőssége. Több írótól is szívesen olvasnék még: Kapa Mátyás, Marcellus Mihály, T. R. Salty (először megrémültem az írás hosszúságától, de az egyik kedvencem lett végül :) ), Trux Béla (remélem, hamarosan találkozhatunk a boltok polcain az Eretnekkel), Pete László Miklós, Csikász Lajos, Urbánszki László, Rozsnyai János, Izolde Johannsen, Tapodi Brigitta. Csak így tovább! :)

Gabó (Gabó olvas) blog főszerkesztője (részlet): Izolde Johannsen: Háborús idők/ "Izolde Johannsen egy lehetséges barátságról írt. Az ellenfelek elismerik egymás tudását, emberi oldalát. Azonban az adott körülmények közt csak ellenségek maradhatnak, nem lehetnek barátokká. A két női szerző - Izolde és Tapodi Brigitta - méltón állta a férfiakkal a "harcot", figyelmet érdemelnek!

Orsi (Törpilla): Nagy reményekkel vettem kezembe az Oltár Kard Legenda című történelmi novellagyűjteményt. Már a megvásárlása is kalandos volt! A gyűjteményből csak Izolde Johannsen írónőt ismertem és őt sem ebben a stílusban. Először érdekesnek találtam a rövid történeteket, de a végére kicsit csalódtam és hiányérzetem volt. A történetek közül némelyik tetszett némelyik kicsit untatott. A számomra érdekes történetekről viszont még szívesen olvastam volna többet, bővebben: összességében a hiba lehet, hogy bennem volt. Továbbra is szívesen olvasok majd történelmi könyveket, de ezek a rövid történetek nekem nem jöttek be, de ettől függetlenül gratulálok az íróknak és csak így tovább!

Markoláb (moly): kiemelt részlet... Izgalmas barangolás az elmúlt 2200 esztendőben: tizennégy novella az ókori Rómától a második világháborúig. Önmagában érdekessé teszi a válogatást, hogy regényírók nyilvánulnak meg más műfajban. A témaválasztások és a stílusok annyira különbözőek, hogy bárki megtalálhatja a hozzá közelálló történetet.

Vackor6 (moly): Igényes és remek válogatás egy kézbesímuló kiadásban, melyet valóban élvezet forgatni, a különböző korokban elveszni. Azon leszek, hogy mindegyik jeles írónk munkásságát közelebbről is megismerhessem. Köszönöm szépen a kötetet a TRT csapatának!

Zuna19 (moly): Hihetetlenül összeszedett kis könyv ez. Szépen felépített történetekkel. Az az egy baj van, hogy nekem ez valahogy nem az én stílusom, ezért nem tetszett meg annyira összességében. A novellákkal nekem semmi bajom nincs, örültem, hogy több történetet is olvashattam különböző korokból. Mindegyik olvastatta magát. De a kedvencem a második novella lett Az oltár titka, aki ismer tudja, hogy a romantikus sztorik levesznek a lábamról, ezért lett ez a kedvencem. Aranyos kis történet. Igazából egy szerző miatt vettem a kezembe ezt a könyvet és miatta olvastam tovább is. Azért valahogy mégis csak örülök, hogy nem hagytam abba. Egy élmény volt.

Citadella (moly- olvasási vélemény részlet): Szeretek novellákat olvasni. Két megálló között, várva a villamosra, sorban álláskor a pénztárnál… Időnként azt érzem, kezdek antiszociális lenni, mert inkább belemenekülök egy könyvbe, mintsem a körülöttem lévőkre figyeljek. Jó menekülés volt ez az antológia is. Tavaly elolvastam a Sorsok és évszázadokat, egyértelmű volt, hogy az idén az Oltár, Kard, Legendát is elolvasom. Nem csalódtam. Színes, vegyes, izgalmas és érdekes.Jó volt olvasni a novellákat. Jó volt különböző korokban cikázni. Jó a könyv tematikája.
Várom a következő évi antológiát. Köszönet a szerzőknek!

 

2016. TRT antológia (Mítoszok, legendák) Novellám címe: Ez próba!  (megvásárolom!)

Novelláim olvasói véleményei a moly internetes oldalról, illetve a facebook felületéről:

Gabó: Izolde Johannsen egy létező, napjainkban is látogatható helyre kalauzolja el a kíváncsi olvasót. A Sziklakórházra soha többet ne legyen szükség, a légvédelmi szirénák ne szólaljanak meg, még ha Ez próba! is. Rémséges emlékeket idéz fel a túlélőkben. Bár emlékezni kell, felejteni nem szabad.

Vác nembéli István: Izolde Johannsen: Ez próba! Nehéz mit írni az emberi nagyság mindent felül ír.

Becca: Izolde Johannsen: Ez próba! Milyen kiszámíthatatlan is a Sors… Ez a novella volt az egyik legkiemelkedőbb számomra, mert valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva hihetetlenül közel éreztem magamhoz.

Lyanna: kiemelt részlet... Összességében kiváló történeteket olvashattam.

Nagy Attila Tas: kiemelt részlet... A történetek mindegyike szembesít eleinkkel, avval hogy ők is mint mi ugyanúgy,ugyanazon ég és égi tünemények felkelése kihunyása alatt álmodtak. éltek haltak boldogtalanul és boldogan pontosan ugyanolyan érzésútvesztők bölcs vagy mit sem sejtő bábjaiként és nekik is megadatott hogy pillangóvá válhassanak mint ahogy nekünk is.Pontosan ugyanúgy és pontosan másképp…

 

 

 

Dénesi Ildikó néven jegyzett (Tolvajfejedelem )   (megvásárolom!)

A Tolvajfejedelem olvasói véleményei a moly internetes oldalról:

Papeerzsepi: Igazi kalandregény.Egy percét sem untam, mindig történt valami. Szerettem mert mert nem igazán volt kiszámítható a végkifejlet. Külön tetszett, hogy a végén visszakanyarodott egy elmeséletlen mozzanathoz, így végül az író azzal sem maradt adós. Ebben a regényben kicsit kiforratlan még az író stílusa, de ez nem zavaró, szerintem a Kobzos énekének a többi részét is el fogom olvasni.

Roszka: Kicsit félve fogtam hozzá, de csalódtam. Remek, szórakoztató, kalandos. Nagyon olvastatja magát. Ajánlani tudom mindenkinek, aki szereti a kalandokat, tolvajokat. Van benne minden, rabszolgaság, szadizmus, szerelem, csalás. Csak gratulálni tudok az írónőnek!

Odilia: Nehezen hangolódtam rá a történetre. Az első 50 oldal kínszenvedés volt, nem éreztem a helyszíneket, szereplőket.
Utána viszont beszippantott, tetszett, fordulatos. ötletes.

Panna: Nagyon tetszett! Érdekes történet!

 

Izolde Johannsen néven jegyzett sorozataim   (megvásárolom!)

 

Orsi tollából a A birodalmi kalóz,   "Könyvkoktél blog"

Zsófia tollából a A birodalmi kalóz,   "AntiGané blog"

Mandy tollából a Róma , A birodalmi kalóz,   "FFG book blog"

Anna tollából a A birodalmi kalóz,   "Lap, lap után blog"

Anna tollából a Róma,   "Könyvek & kávé blog"

Tímea tollából a A birodalmi kalóz,   "Timus játszótere blog"

Becca tollából a A birodalmi kalóz,   "Little Red Reading Hood blog"

Kritta tollából a Titokzatos felcser , A birodalmi kalóz,   "Könyvlelő blog"

Krystohans: RómaFranciaország,

Kello a Titokzatos felcser

Dia tollából a Róma  az  Anglia a Franciaország , A birodalmi kalóz  "I love reading blog"

Ariadne tollából A Lamarr-ház átka  a Róma, az AngliaA birodalmi kalóz  "Ariadne olvasmányai blog"  + moly értékelése

Kriszta tollából a Róma  A birodalmi kalóz  "Christine Field blogja"

Cilee tollából a Róma  A birodalmi kalóz   "Cilee könyvek blog"

Adri tollából a Róma "Adri könyvmoly könyvei blog"

Dia tollából a Róma  az Anglia  és a Franciaország  A birodalmi kalóz  "Könyvek és regények világa blog"

Letya tollából a Róma az Anglia a Franciaország és a Titokzatos felcser, A birodalmi kalóz,  "Könyvek, ahogy én látom blog"

+ Moly értékelések (keresd ki a Johannsen regényeket a sok közül )!

Thasaidon tollából a Róma "Zothique blog"

Gábor tollából a Róma, A birodalmi kalóz,  "Gabó olvas blog"

Liliane Evans tollából a Róma az Anglia  "A művészet nyelve blog" FB elérhetőség