A fejezet kategóriái

Megjelenések [0]
A Johannsen-regény sorozatok kiadási éve: A kárhozat éjjele I/Róma: 2013. A kárhozat éjjele II/Anglia 2014. A kobzos éneke I.Dal/ A titokzatos felcser 2014.

Belépés

Keresés

Naptár

«  Október 2019  »
HKSzeCsPSzoV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Izolde Johannsen író honlapja
Hétfő, 2020-05-25, 4:37 AM
Üdvözöllek Vendég
Főoldal | Regisztráció | Belépés | RSS
Főoldal » 2019 » Október » 31 » A Juranics ügyiratok
10:02 PM
A Juranics ügyiratok

A krimik világába kalandozok.

Ezúttal egy bűnügyi helyszínelő a munkatársam.

A Juranics-ügyiratok megnyitásra várnak!

A Dixit-gyilkosság

Fülszöveg:

2018 tavasza

Gustaf Björn Ekberg a minden északi klisét magán hordozó svéd-magyar gastro-blogger Budapestre utazik, hogy nagyszülei szülővárosával megismerkedjen. Agyba-főbe verve, felkaron szúrva ébred a neves belvárosi magánklinikán, egy heroikus szemműtétet követően. A dohányzási tilalomnak notóriusan fittyet hányó fiatal nyomozó, Juranics Gergely százados kapja az unalmas feladatot, hogy kiderítse miért hagyták helyben a Corvin köz sikátorában a hegynyi svédet…

 

Zsaru szabadságON

Fülszöveg

2018 szeptember.

A budapesti Belvárosi Rendőrkapitányságról egyenesen Svédországba. Juranics Gergely százados és Barta Csilla kriminálpszichológus baráti meghívást kap a távoli, kimondhatatlan nevű városkába Örnsköldsvikbe. Nem is sejtik, hogy a békés pihenés csak ábránd. Amerre mennek ők hárman, Gustaf, Gergely és Csilla ott úgy terem a hulla, mint az egres a bozótban. Ha pedig mindez nem lenne elegendő egy féktelen szombat esti táncmaraton után a nyomozó eltűnik, mint szürke szamár a ködben. Nulla helyismeret, nulla nyelvismeret. Innen szép a győzelem.

 

Mert az éj sötét...

Fülszöveg

2018. november

Van abban valami nehezen azonosítható báj, ha az ember az autója nélkül kénytelen élni – lévén ellopták. Hajnalban együtt indul az FKF hatalmas jellegzetes autóival, mert köztudomású, hogy velük ébred a város. Miközben zötykölődik, mélyen belül már alig várja hogy beérjen a kezdésre, amikorra már lefőtt a friss kávé. Az aznapi harmadik. Juranics százados azonban ezen a hajnalon eltévesztette a buszt amire félig alvó állapotban felszállt. Az életvédelmi alosztály nyomozója kétségbeesett, elnyújtott női sikolyra riadt fel a Szanatórium utca/ Vadaspark megállónál. Egy bánatos hulla borult a vállára. Na ez a nap is jól kezdődik!

 

Aranykréta

Fülszöveg

2019. március

A budai elitiskola folyosóin új kábítószer üti fel a fejét. Miután a negyedik, öntudatlanul fetrengő tanulóra akadtak rá a közeli parkban az iskola igazgatója, Dr. Tasnádi Ernő ezredeshez fordult segítségért. Meg kell akadályozniuk, hogy a Grace Kondorosi Kéttannyelvű Gimnázium a hírhedt Hideg Sorrá változzon.

Egy héttel később két új munkatárs érkezik a gimnáziumba. Juranics Gergely százados alakításában egy a szabályokkal hadilábon álló történelemtanár és Szilágyi Nadine törzsőrmester a bohém, szabadszellemű rajztanár szerepében. A tanárnőt epilepsziás betegsége miatt elkísérte hű segítőkutyája is a Kék nevű ónémetjuhász. A meglepő trió érkezése aztán alapos felbolydulást okoz.    


A sokadik Juranics -ügyirat...
Munkacím: A tetemkert

Juranics nyomozó és Gustaf Ekberg a svéd-magyar gastroblogger ezúttal Amszterdamba utazik Ole Kristersson főfelügyelővel a holland Törvényszéki Intézet meghívására. A Sally Mann képekkel illusztrált bemutató kísértetiesen emlékezteti a századost egy korábbi ügyére. Hazatérve Budapestre, hátborzongató email üzenet várja, a Magyar Tafonomikai Kísérleti Kutató Intézettől. Egy gond van csak, ilyen intézet nem létezik...

 

 

Megtekintések száma: 180 | Hozzáadta:: Izzie | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: