A fejezet kategóriái

Megjelenések [0]
A Johannsen-regény sorozatok kiadási éve: A kárhozat éjjele I/Róma: 2013. A kárhozat éjjele II/Anglia 2014. A kobzos éneke I.Dal/ A titokzatos felcser 2014.

Belépés

Keresés

Naptár

«  Október 2017  »
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Izolde Johannsen író honlapja
Kedd, 2018-04-24, 11:32 AM
Üdvözöllek Vendég
Főoldal | Regisztráció | Belépés | RSS
Főoldal » 2017 » Október » 22 » A haditengerészeti sorozat harmadik regénye Fonyódi Tibor / Harrison Fawcett ajánlásával
11:19 PM
A haditengerészeti sorozat harmadik regénye Fonyódi Tibor / Harrison Fawcett ajánlásával

Fonyódi Tibor megtisztelő szavai:

"Szerettem volna ajánlót írni a Kalandor a tengerenhez… de hát erre a Johannsen regényre már nincsenek szavak! Úgy gondolom két nagy drámai pillanata van a Kriegsmarine történetének: az egyik az Admiral Scheer sztorija, a másik, amikor Izolde Johannsennek elromlik a szövegszerkesztője :)"

 

MEGJELENT! RENDELHETŐ!

Webáruház: a link!

tel: 30/ 632-4806

email: bolt@undergroundkiado.hu

Dedikálási igényt jelezd a kiadónak!

Személyes átvétel: keddtől csütörtökig: (16-19h) Bp. VI. ker. Csengery u.72. Előtte telefonálj (tel: 30/ 632-4806 10-16h), hogy van-e a könyvből raktáron!

FONTOS: egy postaköltséggel több könyv is rendelhető - akár külföldre is - családnak, barátoknak, mindenkinek aki szereti a történelmet, és szeretne többet megtudni a háborús évekről.

 

Drágáim, köszönöm a várakozást!
Mindenkinek nagyon jó szórakozást kívánok sok szeretettel!

http://undergroundbolt.hu/kalandor-a-tengeren

Az összes regény:
http://undergroundbolt.hu/catalogsearch/result/…

 

Bloggerek olvasói véleményei:

 

Erika harmadszorra is tengerre szállt, ezúttal az Admiral Scheer fedélzetén. "Kalandor a tengeren"
Lássuk, hogyan érezte magát a diadalmas nehézcirkálón?

"Nem túlzok, ha azt állítom, hogy az eddig megjelent három kötet közül ez lett a kedvencem. Imádtam minden egyes szavát, minden feszült pillanatát. Izolde Johannsen ismét csodás és letehetetlen művet alkotott, amiben legalább akkora erőt képvisel a humor, mint a harci jelenetek."

"Csak faltam és faltam a sorokat, egyszerűen nem bírtam betelni az olvasottakkal, egyre többet és többet akartam. Kellőképpen felkorbácsolta az érzelmeimet ahhoz, hogy úgy háborogjanak, akár a tenger, és soha nem felejtsem el a sorozatot."

Letya is elolvasta és véleményezte a "Kalandor a tengeren" című regényt, ezzel oldalán már mindhárom hajóról olvasható a részletes kritika.
Köszönöm barátom!!!

"Nincs kiemelt szereplő, azaz hős a fedélzeten, és a hajó pusztulása sem olyan grandiózus csatában esett meg, mint az elődeié. Ennek köszönhetően igen nagy kihívás elé állította Izolde Johannsent a regény megírása. Hogy sikerült-e neki leküzdeni a nehézségeket? A válasz: igen."

Szandra / Vhrai olvasói véleménye - Kalandor a tengeren - a Libellum blog szerkesztője.

Az  első két - nagyon erős - regény után féltem, hogy el fog veszni az írásból a lendület, de ennél nagyobbat nem is tévedhettem volna. Ez a kötet nemcsak az Admiral Scheer, hanem Izolde Johannsen diadalmenete is! Itt sokkal több lehetősége volt "kibontakozni". Az egyedi, letisztult írói stílusa mellett remek humora is van.

 

Dia olvasói véleménye - Kalandor a tengeren - a Könyvek, regények világa blog szerkesztője

Mindig elámulok azon, hogy Izolde Johannsen mennyire élethű és reális képet tud mutatni a történelmi eseményekről, karakterei szinte kiintegetnek a lapokról, ezáltal majdhogynem kitépi a szívünket, amennyiben tragédiába fullad sorsuk. Minden alapos és pontos, és ezekbe a keretekbe illeszkedik bele az izgalmas elmesélés, amit bármelyik történelemkönyv megirigyelne. Őszintén szólva, ha ilyen történelemkönyveink lettek volna, biztos, hogy sokkal többet tudnánk a saját történelmünkről.

 

Gábor olvasói véleménye - Kalandor a tengeren - a Gabó olvas című bolg szerkesztője:

A hatalmas munka, precíz anyaggyűjtés, érezhető hozzáértés kiváló történelmi olvasókönyvet eredményezett. Izolde Johannsen harmadszor adta vissza a hitem, van új a nap alatt, vannak még titkok, kalandok és megrázó, meglepő történetek a mélyben. Elképesztő alapossággal ad sok információt, letehetetlenné téve ezt a történetet is.

 

Dia olvasói véleménye - Kalandor a tengeren - az I love reading blog szerkesztője

Először és mindenek előtt megint csak kénytelen vagyok ámuló elismeréssel adózni annak a sok történelmi tényanyagnak, ami láthatóan a könyv alapját képezi. És itt nem csak a könyv végén felsorolt tűpontos életrajzi, személyi és felszereltségi adatokra gondolok, hanem mindarra az óriási mennyiségű tényanyagra, ami a történt fiktív sorai közé csempésződött be olyan módon, hogy meg sem lehet különböztetni, a történetben mi a fikció, és mi történt meg valójában. Mintha a valaha élt, itt megjelenő karakterek szájába adott minden egyes szó valóban elhangzott volna abból a szájból, amelyből itt a regényben, ott és olyan körülmények között, ahol, és ahogy itt a regényben. Rettenetes nagy munka, ténytudás és a téma iránti alázat húzódik meg az ilyen stílusú írások mögött.

 

Bernadett olvasói véleménye a - Kalandor a tengerenaz Ariadne olvasmányai blog szerkesztője:

Izzie már régen bebizonyította, hogy bármely témában képes lebilincselőt alkotni. Immáron sokadszorra szippantott magába az általa megjelenített eleven valóság, ami magával ragad és kifacsar. Őszinte szeretete és tisztelete a történelem iránt sugárzik a lapokról, alapos kutatómunkája révén pedig korhű regényeit közvetlen, olvasmányos, lendületes stílusban tárja az olvasók elé. Egyszerűen lehetetlen letenni a könyveit.

 

Olvasói levelek:

Nagy örömömre Herger Tamás hajóstárs és egyben megbecsült olvasóm ismét jelentkezett!
Ezúttal a Kalandor a tengeren című regény olvasói véleményét küldte el nekem és az elmaradhatatlan fotót (a regény egy hajón! )

"Elolvastam a Kalandor a tengeren c. könyved! Ez is nagyon tetszett! A kedvenc részeim: az áttörés a Dánia-szoroson, az a tengeri vihar nagyon megfogta a fantáziám. Elképzeltem milyen lehetett, anno én csak egy 3-4 széllel tűzdelt vihart éltem meg a Földközi- tengeren. A másik ami nagyon megható volt az a San Demetrio sorsa és tengerészeinek kitartása, leleményessége. Az ő helyzetüket teljesen át tudom élni. Végül a Parancsnok személye. Ilyen emberrel szívesen hajózik az ember, az elmaradhatatlan szivar, a humora, taktikai és hajós tudása nagyon tetszett.

Köszönöm, hogy megírtad ezt a történetet is!
Várom a furfangos fivéreket!"

Elek Gergő olvasói levele: Kedves Ildikó! Hamarabb szerettem volna, de az ünnepek plusz egyéb elfoglaltságok miatt, csak most jutott időm rá, hogy megköszönjem neked 3. regényedet, amit olvashattam. Az Admiral Scheer története nagyon magával ragadott. 3 nap alatt olvastam ki, mert alig bírtam letenni! Újra kellemesen kellett csalódnom, amikor szembesültem vele, hogy újra egyedi regényt tarthatok a kezemben anak ellenére, hogy témáját tekintve ugyan az, mint az előzők. Nem lehet megunni, nem lehet letenni!!! Köszönöm! Alig várom a furfangos fívéreket...

 

Péter Zsolt olvasói levele: "Idő gépet használ, számomra ez már biztos. Ott kellett, hogy legyen, különben (és hogy máshogy) honnan lehetne ennyire részletes és pontos leírása a történtekről. Olvasom, hogy hánykolódik a hajó a viharban, majd hirtelen felülök, mert megbillen alattam az ágy. ( nem, nem ittam) Utána kimegyek egy törülközőért, mert a sós víz permet beborítja az arcom. Látom, ahogy ég a tanker. Érzem a füst szagát, a robbanó kordit dörejét, ahogy pillanatok alatt gyűri össze az acél falakat és nagyon személyes. Ott állok a tisztek mellett a hídon, majd ott ahol a másik hajót találat éri. A furcsa az, hogy együtt érzek a támadóval és együtt érzek a megtámadottakkal. Egyszerre. Egy pillanatra eljátszom a gondolattal, hogy ha ott lettem volna, hős lennék e. Nem lett kedvenc szereplőm, de körbe repültem a Scheert az Aradóval és remek dolog volt, csak egyszerűen ott voltam és átéltem:

 

Fekete Krisztián olvasói levele: "A Kalandor a tengeren című könyv az Admiral Scheer német hadihajó legsikeresebb portyájáról szól, történelmi regény. Kell ennél több? Igen, kellett.
Mert ez a harmadik könyv a német haditengerészetről szóló sorozatban (mindegyik önálló), mégis elmondható, hogy ez a könyv jobb elődeinél. Egyrészt bővebben megismerjük az ellenfél hőseit is, másrészt egy sima csata előzménytörténetén és fő vonulatán túl kapunk egy hosszabb utazást, bepillantást a legénység életébe, megismerhetjük a német haditengerészet mindennapjait. Tudom, nem szép az előző könyvekhez hasonlítani, de míg ott rövidebb előzményt, csatát és lezárást kaptunk, itt egy egész kaland tárul elénk.
Az alaposság szokásos, a könyv végén rengeteg információ áll rendelkezésre, sőt még továbbiakat, többet megtudhatunk a könyv honlapján is. Remélhetjük, hogy a további könyvek még jobbak lesznek, habár ez már nehéz feladat. Ajánlom a könyvet a történelmi regények kedvelőinek, mindenkinek, aki kíváncsi a német haditengerészetre."

 

 

 

 

 

Megtekintések száma: 122 | Hozzáadta:: Izzie | Címkék (kulcsszavak): pocket battleship, keresem, zsebcsatahajó, történelmiregény, haditengerészet, Krancke, Izolde Johannsen, birodalmi, háború, Admiral Scheer | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: