A fejezet kategóriái

Megjelenések [0]
A Johannsen-regény sorozatok kiadási éve: A kárhozat éjjele I/Róma: 2013. A kárhozat éjjele II/Anglia 2014. A kobzos éneke I.Dal/ A titokzatos felcser 2014.

Belépés

Keresés

Naptár

«  Június 2016  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Izolde Johannsen író honlapja
Csütörtök, 2018-12-13, 5:18 AM
Üdvözöllek Vendég
Főoldal | Regisztráció | Belépés | RSS
Főoldal » 2016 » Június » 29 » Kalandozás az egyetemes európai és később az újvilági történelem évszázadaiban!
11:12 PM
Kalandozás az egyetemes európai és később az újvilági történelem évszázadaiban!


 Ez a könyv fikció. A nevek, szereplők, helyek és események vagy a szerző képzeletének szüleményei, vagy írói szabadsággal vannak kezelve. A valóságos, akár élő, akár holt személyekkel, tényleges eseményekkel való egyezés szintén a fikció számlájára írandó. Az időben történő ugrások néha többet tesznek ki száz évnél, de ezt az adott kor követeli meg.

Bemutatás és rövid ajánlók:


Birodalmak, uralkodók, országok születnek és omlanak össze, miközben nem mindennapi hősünk átéli az elmúlt korok felejthetetlen eseményeit.

Se nem fiú, se nem férfi, se nem élő se nem holt.
Halálával új életet nyert s vele a bosszút, a hatalmat és a halhatatlanságot.
Ókor, középkor, újkor egymást követő évszázadok, háborúk, szerelmek az idő forgatagában, a Római köztársaságtól egészen 1963 novemberéig.

Kibővítve, átírva, új köntösbe bújtatva!

Az alábbi blogon elolvashatod az első fejezeteket!!!

A kárhozat éjjele blogspot

 

1. regény ajánló:
 
Róma...
A dicsőség és a fertő Birodalma. Leigázta az ismert világ java részét, milliók életét gyűrte maga alá. Ám ennek a gigászi kolosszusnak is pusztulnia kellett, önnön nagysága temette el, falta fel, szaggatta szét.
Nem elég ismerni a letűnt múltat, ha egyetlen ember szemén át nézzük, sokkal közelebb kerül hozzánk. S ha ez a valaki rabszolga... akkor úgy láthatjuk a kort melyben élt, ahogy senki más.
Jöjj és légy részese a felemelkedésnek és az elkerülhetetlen bukásnak.
 
2. regény ajánló:
 
Anglia...
A kényszerű száműzetés helyszíne. Ez a vad és szeles, viszontagságoktól gyötört táj sok furcsa szerzetnek ad menedéket. A vastag falak elrejtik szem elől azt, aki bujkálni kényszerül. Van amire nincs bocsánat. Van egy határ, amit nem léphet át, mert a fejére kitűzött vérdíj túl magas és túl csábító. Ám az örökös magány feloldódik, tovatűnik elfújja a sikoltó part menti szél. A történelem magába szippantja hőseinket és nem ereszti egykönnyen. A hódító normann hercegek által megszerzett földet vér öntözi és új hatalom sarjad alvadó cseppjeiből.
 
3. regény ajánló:
 
Franciaország...
Apa és fia külön utakon járnak. Az egymást követő háborúk elsodorják őket a Csatorna két partjára. Két ellentétes zászló alatt harcolva követik a mindenkori uralkodókat, s az idő mely megadatott nekik, egyre csak pergeti homokszemeit. A szolgálatukba álló félvérek tudják jól, hogy a megelevenedett végzettel játszanak, mégis köti őket a hűség. Ég és föld között hazátlan...  Esztelen hűség ez, mert hiába a baráti viszony, hiába az oly sok közös harc, a vége mindig csak ugyanaz: halál.
 
4. regény ajánló:
 
Itália...
Minden mi volt a semmibe hull. Egykor ez a föld maga volt a rabság és az elviselhetetlen szenvedés hona. Ma ugyanezen paloták, a valaha volt idő mementói, emlékek csupán. Csodálni való építészeti remekművek. Mégis a szobrok világtalan szemeiből könny csorog és az üresen tátongó arénákban éjjelente jajkiáltásokat hallani. Ha a múlt gyötrelmei nem tűnnek tova, hogyan épülhet rá a jövő? El lehet-e feledni a szenvedés napjait, bízhat-e még az emberek eredendő jóságában az, aki egykoron mindent elveszített?
 
5. regény ajánló:
 
Az Újvilág...

Mire vágyik egy halandó? Vagyon, hírnév, család, szerelem. Ezek csak puszta szavak annak, aki az alvilág sötétjében tölti nappalait. Mire vágyik egy halhatatlan, aki egykoron a fél világ ura volt? Látja az emberek hiábavaló küzdelmeit, tudja, hogy a szemfedőre nem varrhatnak zsebet. A vagyon nem vonzza, hírnév nem érdekli, utódot gyilkosság árán szerez magának. De a szerelem... vajon szerethet-e igazán a halál földre szállt angyala?
 
6. regény ajánló:
 
Kharón földje...

A fészek kihűlt és üresen tátong. Caspar új utakon jár, utódját hátrahagyva. Az idő egyre csak pergeti homokszemeit. Megállíthatatlanul rohan előre. A halandók világa kitágul, magába olvaszt múltat, jelent és jövőt. Oly kor következik el, mely sok tekintetben hasonlít az ókori napokra. S az ókorban fogant rabszolga a modern kor elnyomottainak segítségére siet.

Folytatása következik :DEgy kis történelem...

Róma, a gigászi birodalom mely leigázta az ismert világ java részét, eltaposva családok ezreit, halálba hajszolva az elfogottakat, csakhogy önnön kénye-kedve szerint élvezhesse győzelme gyümölcsét.
Provinciákat hozott létre a legyőzöttek területén.
Lássunk párat...
Africa, Britannia, Corsica és Sardynia, Dalmatia, Helvetia, Hispania, Illyricum, Numidia, Pannonia, Syria és Gallia.

Gallia, melynek volt egy Rómához közel eső (Gallia Cisalpina)és egy attól távoli része (Gallia Transalpina). Az a provincia, ahol a mi történetünk elkezdődik, lent volt délen, közel a tengerhez, melyet hódítói Gallia Narbonensisnek neveztek el.
A kereskedelmet egy bizonyos Massalia nevű város és a tőle távolabb lévő Arelatum felügyelte. Arelatum a maga kegyetlen valóságával és a pompás arénájával.
Ennek a területnek egyetlen istene létezett. Marcus Vetellus Flavianus.
Rabszolgái közül sokakat elhajtottak az amfiteátrumba, hogy életükkel vagy halálukkal gazdájukat szolgálják. A kelták félelmetes harcosoknak bizonyultak. Kellett hát az utánpótlás.
Azon a téli reggelen egy légió indult útnak, hogy az erdők mélyén rejtőző még szabad törzseket leigázzák és a harcra fogható férfiakat, kamaszokat rabláncra verjék...


Arelatum madártávlatból...


 

 

 


 

Könyvbemutató

Blogger vs. Kárhozat éjjele

Előadások

--------------------------------------------------

Könyvbemutató:

Egy könyv akkor válik élővé, ha az olvasó kézbe veszi. A főhős az ő szemükön keresztül új életet nyer.

Hármas bemutató

.......................................................................................

Blogger vs. Kárhozat éjjele:

A Kritikák... főoldali rovatban olvashatjátok az értékeléseket.

Thasaidon személyében újabb blogger olvasta el a "Rómát"

Részletes értékelőjét a Zothique című blogon olvashatjátok.

Nagyon érdekelt, hogyan látja a vámpírregényt, mert szakavatott ismerője a "sötét világnak"

Minden vámpír más és más, ahogy a köré alkotott misztikus birodalom is.

Lássuk, hogyan vélekedett a Caspar-ciklus első részéről, mely a Római Birodalom évszázadaiba viszi el a kedves olvasót.

Underground vámpírok:

Előadás, felolvasás a kiadó vámpírromantikával, történelemmel, irodalommal foglalkozó íróinak könyveiből.

2015.06.18.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DE!book Debrecen

2015.10.11.

Író-olvasó találkozó. Egyetlen női előadóként vettem részt sorozataimmal és a készülő kézirat bemutatásával.

 

 

 

 


      

Megtekintések száma: 537 | Hozzáadta:: Izzie | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: