A fejezet kategóriái

Megjelenések [0]
A Johannsen-regény sorozatok kiadási éve: A kárhozat éjjele I/Róma: 2013. A kárhozat éjjele II/Anglia 2014. A kobzos éneke I.Dal/ A titokzatos felcser 2014.

Belépés

Keresés

Naptár

«  November 2018  »
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Izolde Johannsen író honlapja
Csütörtök, 2018-12-13, 5:17 AM
Üdvözöllek Vendég
Főoldal | Regisztráció | Belépés | RSS
Főoldal » 2018 » November » 29 » Megölni a királyt! / La Fayette 1. 2018.11.30. Megjelenés!!!
5:58 PM
Megölni a királyt! / La Fayette 1. 2018.11.30. Megjelenés!!!

Kifutottunk!!!   2018. 11. 29.
MEGJELENÉS!!!   "Megölni a királyt! / La Fayette 1." Keressétek a Libri boltjaiban! (linkek)

Köszönöm a szaklektoraim - Veperdi András és Kopócs János áldozatos munkáját, köszönöm a kiadó minden munkatársának a lehetőséget, - kiemelten Kárpáti Gábor Csabának - a borító tervezőjének Kertai Zalánnak a csodaszép festményeket és a TITHMHE tagjainak a bíztatást, a szakanyagokat. Köszönöm az olvasóknak, hogy velem tartanak az új kaland során!
Szeretettel Izolde

 

 

(A kiadóban főszerkesztőmmel Kárpáti Gábor Csabával, és a falon Kertai Zalán festménye!!!)

Bloggerek olvasói véleményei:

Könyv és más blog - Megölni a királyt!

Az írónő annak ellenére le tudta kötni a figyelmemet, hogy tisztában voltam az ábrázolt történelmi tényekkel, ismertem az események sorozatát. Ezt pedig leginkább Jason titkával, személyével, jellemének fejlődésével érte el, bár a királyi család szökésekor tőle is el kellett szakadnunk egy kis időre. La Fayette mellett még egy rendkívüli karakterábrázolásnak lehettem tanúja. Ajánlom mindenkinek, akit érdekel a kor, maga La Fayette márki személye, vagy kedveli a mozgalmas történelmi kalandregényeket. Búcsúzóul viszont még némi kritikával kell illetnem a könyv fülszövegét. Egy egészen más regényt kaptam, mint azt annak elolvasása után várni lehetett.

Dia / I love reading - Megölni a királyt!

"Követelem ajánlott olvasmánynak ezt a regényt a tananyag mellé. Nem, mint könyvmoly, nem, mint recenzor, sőt még nem is olyan valaki, aki amúgy szereti a történelmet. Tanárként mondom azt, hogy ennek ott a helye...

Hogy minden egyes történettel valami újat, valami izgalmasat, valami meghatót, valami szomorút, valami elgondolkodtatót kapok, mindezt úgy, hogy a történetvezetésre, az írásmódra, a pontosságra, magára az íróra olyannyira jellemző stílusjegyek soha nem vesznek el. Így volt ez most is..."

 

Szebasztián / Letya.hu - Megölni a királyt!

"Nem ezt vártam az írónőtől, hiszen több regényét is olvastam és tudtam, hogy tud ő szívbemarkoló, letehetetlen regényeket is írni. Éppen ezért értetlenül álltam a dolog előtt és nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy ez a regénye kivétel lenne. Kitartóan haladtam az olvasással, annak ellenére, hogy nem nagyon fogott meg és a történet sem ragadt meg. Még nem elértünk Bastille ostromáig, a francia forradalom kitörésének pillanatához....

Én, aki nem vagyok túl járatos a francia forradalom dolgaiban, és a Lajosok sokaságában is elveszek, le sem tudtam tenni a könyvet. Olyan dolgok jöttek velem szembe, amikről nem is tudtam..."

 

Judy / Egy elképzelt könyv - Megölni a királyt! Az első mondat tőle a regénnyel kapcsolatban: "Izolde Johannsen az elmúlt év során az egyik kedvenc történelmi regényírómmá vált."

"A regény és az írónő nagy erénye, hogy az apró részletességgel ábrázolt eseményeket rendkívüli izgalommal ábrázolta, így amellett, hogy hogy egy rendkívül izgalmas történetet olvashatunk, szinte mi magunk is érezzük a késztetést, hogy fellapozzunk egy történelemkönyvet, hogy még több dolognak utánanézzünk..."

 

Bernadett / Ariadne olvasmányai - Megölni a királyt! Erről a nagyszerű könyvről hoztam meg a bejegyzésem.
Érdekes volt olvasni a kor jellegzetességeiről, és meglátni az embert a karakter mögött. Hatalmas élményt jelent betekintést nyerni a történelem valós eseményeibe úgy, hogy közben még jól is szórakozunk.
Mindenképpen várom a következő részt. Szívem szerint már most olvasnám.
Minden történelemkedvelőnek meleg szívvel ajánlom.

Gábor /Gabó olvas - Megölni a királyt! A francia forradalom kirobbanásának okai és történései, színes forgataga ennyire alaposan és érthetően még talán egyetlen regényben sem kerültek bemutatásra. A frappáns lezárás magában hordozza a folytatást, ami bizonyára további történelmi és politikai erőviszonyok csatája lesz. Várom a további események, történések megelevenítését.

 

Molyolda / Kritta - Könyvlelő - Megölni a királyt! Nagy izgalommal álltam neki az olvasásnak, amivel sajnos nagyon gyorsan haladtam, és a 320 oldalt 3 délután alatt el is olvastam, befaltam. Szinte letenni sem tudtam, annyira belemerültem a történetbe, egyszerűen sodort magával. Zseniálisan kidolgozott, az olvasó legmélyebb érzéseit lendületbe hozó karakterek jelennek meg a szemünk előtt. Az utóbbi időben a műfaj legmeghatározóbb történelmi regénye Izolde Johannsentől.

 

Réta / HaBár a könyves kocsma - Megölni a királyt! "Ez a regény volt a harmadik olvasmányom az írónőtől, emiatt bátran ki merem jelenteni, hogy a történelmi regényei a kedvenc íróim közé emelték Izolde Johannsent. Nem állítom, hogy rajta kívül más nem ír így, én viszont eddig csak nála találkoztam azzal, hogy a történelmi hitelessége nem szárítja el a tartalmat. Sőt, késztetést érzek arra, hogy olvasás közben bújjam az internetet újabb és újabb részletek iránt. Ez ad egyfajta pluszt az olvasásélményhez, amit egyszerűen imádok..."

 

 

Megtekintések száma: 55 | Hozzáadta:: Izzie | Címkék (kulcsszavak): párizs, trt, Helikon, Lafayette, washington, johannsen, Guillotine, XVI.Lajos, történelmi, Forradalom | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: