Belépés

Keresés

Naptár

«  Június 2018  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Izolde Johannsen író honlapja
Szombat, 2021-09-25, 6:19 PM
Üdvözöllek Vendég
Főoldal | Regisztráció | Belépés | RSS

Blog

Főoldal » 2018 » Június » 28 » A furfangos fivérek - olvasói vélemények: 2018-
11:05 AM
A furfangos fivérek - olvasói vélemények: 2018-

Olvasóim véleményei:

Herger Tamás olvasóm szavai:
"Elolvastam A furfangos fivérek című könyvedet amit nagyon vártam! Nagyon tetszett! A kedvenc részeim benne a Csatornán való áttörés megtervezése és végrehajtása, valamint a tragikus és drámaian leírt Scharnhorst elsüllyedése. Tetszett az is ahogy a tisztek fotókat nézegetnek és a hajók különbségeit és átfegyverzéseit tárgyalják. Különösen érdekes volt a Scharnhorst felkutatásáról irt fejezet is.
Köszönöm, hogy megírtad ezt a könyvet is!"

Elek Gergő olvasóm: Én, mint abszolút végfelhasználó, fogyasztó nem rendelkezem azon képességgel, hogy kellően szofisztikált módon véleményezzem a Furfangos Fívéreket. Egyszerűen csak csodálom az írónő azon képességét, melynek köszönhetően már negyedszerre alkotott olyan művet, melynek végkifejletje cirka 73-75 éve ismert tény és mégis olyan izgalommal olvastam, mintha épp akkor történnének az események. Számomra az abszolút letehetetlen kategória!

Bloggerek véleményei:

Réta - HaBár könyves kocsma - A furfangos fivérek

Az ifjú német tengerészek izgalma éppúgy átjött, mint az őket rettegésben tartó félelem. Többször azon kaptam magam, hogy izgultam, mintha egy fikciót olvasnék. Pedig ez a már lezajlott történelem. Ez a valóság volt azok számára, akik részt vettek benne. Ettől még fájdalmasabb volt átélni az ő fájdalmukat. Annak ellenére, hogy a náci Németország katonáiról olvastam, nem tudtam őket utálni. Ugyanúgy véreztek, ha megsérültek, ugyanúgy hiányzott nekik a családjuk, ugyanolyan következetesen hittek a vezetőikben, mint mások.

 

Kritta - Könyvelő blog - A furfangos fivérek

A korra jellemző viselkedés és elvárások, beleértve a katonai viselkedés írott szabályait is szépen megjelennek az egész történet alatt. A regény atmoszférája sugározza a katonák érzéseit, a mindennapi teendők bemutatásával pedig a korszakra jellemző feszült, de izgalmas időszakot adja át. Érződik a kezdetekben jelenlévő bizalom és hit, majd felváltja a csüggedés és kétely, legvégül a belenyugvás az elkerülhetetlenbe.

 

Zsófi - Anarchia könyvblog - A furfangos fivérek

Úgy gondolom Magyarországon manapság ritka, ha valaki egy ilyen nehéz fába vágja a fejszéjét mint ő. Komoly háttérmunka áll a könyv mögött, és nem kevés idő. Mégis, az ember olvasás alatt úgy érzi, mintha az egész a kisujjában lenne – erre születni kell. Mindenképpen elismerésre méltó a műve, amelynek világszerte a polcokon lenne a helye, emellett tiszteletreméltó a kitartása, türelme – és a történelmi regények iránti szenvedélye.

 

Judy - Egy elképzelt könyv - A furfangos fivérek

Izolde Johannsen védjegye a tengerhajózás, ami garancia egy igazán hiteles történetre, ami egyébként remekül illeszkedik az írónő életművébe, a regény ugyanis a Birodalom tengeri bástyái sorozat negyedik része, ami már csak azért is fontos, mert a sorozat a német flotta  sokak számára ismeretlen, ámde emberi arcát mutatja be nekünk, ami pedig nem csak a második világháborúról ad új ismereteket, hanem a német haderőt is újszerűen ábrázolja.

 

Gábor- Gabó olvas - A furfangos fivérek

A Birodalom tengeri bástyái sorozat negyedik kötete remek folytatás, ismét egy izgalmas és nagyszerű tengeri kaland a történelem egyik sötét korszakából. Tökéletesen illeszkedik az előzőekhez. Izolde Johannsen neve valóban garancia a sikerre. A két hajó sorsa szorosan kapcsolódik a II. világháború tengeri csatáihoz, megvilágítja az adott politikai hátteret. Hiánypótló, piszok jó sorozat ez.

 

Dia- Könyvek regények világa - A furfangos fivérek
Az eddigi A Birodalom tengeri bástyái részek közül ez rázott meg a leginkább. Nem tudom biztosan megmondani az okát, de a végén történtek és a történtek realisztikus, tényszerű leírása valahogy megszorongatta a torkomat. Talán azért, mert most igazán közel kerültek hozzám a szereplők. Egyszerűen szétszaggatta a lelkem, ez minden.

 

Erika- Lapozz bele - A furfangos fivérek

"A hajók műszaki leírásairól vagy a politikai mozzanatokról is olyan érzelemdúsan és élethűen számol be, amitől cseppet sem tűnik száraznak vagy érthetetlennek a regény. Nagyon szépen kibogozza és megmagyarázza a történéseket, sosem érezhetjük úgy, hogy képtelenek lennénk befogadni a rengeteg információt. Lelket önt mindenbe és mindenkibe, még az élettelen tárgyakba is, kiváltképpen a jelentőségteljes hadihajókba. A Scharnhorstot és a Gneisenaut is olyan tulajdonságokkal ruházza fel, melyektől sokkal inkább emberibbnek tűnnek, mint óriási tengeri acélszörnynek, ami bármikor a fedélzeten lévők vesztét okozhatja."

 

Bernadett - Ariadne olvasmányai - A furfangos fivérek

A történet most is magával ragadott. A szerző úgy meséli el a történteket, mint ha ő maga is tanúja lett volna az eseményeknek. Közvetlen hangnem, csipetnyi humor, rengeteg kaland várja az olvasót, és egy olyan történet, ami bizony más meglátásba helyezi az eseményeket. Amióta először hajóra szálltam a német flottával, teljesen megváltozott a hozzáállásom a világháborúval és a csatákkal kapcsolatban.
Nagyon tetszett, hogy bár már a negyedik kötetnél járunk, ismét tudott valami újat mutatni, és változatlan izgalommal, hatalmas kalandvággyal, szenvedéllyel hajóztam a német flottával.
 
 
Dia - I love reading - A furfangos fivérek
"Egy valamire viszont nagyon, de nagyon figyelni kell ezzel a könyvvel kapcsolatban. Nagyon lassú a lefolyása. A felszínt nézve joggal gondolhatja azt az ember, hogy a könyv háromnegyedében nem történik az égvilágon semmi, az utolsóban meg annyira felpörögnek az események, hogy azt sem tudod hova nézz.
Ezzel kapcsolatban csak azt tudom mondani, hogy senki ne kövesse el azt a hibát, hogy csak a felszínt nézi, akkor sem, ha az kényelmesebbnek tűnik. Figyeljetek oda minden sorra. Megéri. Tényleg."
 

 

Megtekintések száma: 398 | Hozzáadta:: Izzie | Címkék (kulcsszavak): Gneisenau, Cerberus, Hintze, scharnhorst, Zerberus, Channel Dash, csatorna-futam, csatacirkáló, furfangos fivérek, Bey | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: