A fejezet kategóriái

Megjelenések [0]
A Johannsen-regény sorozatok kiadási éve: A kárhozat éjjele I/Róma: 2013. A kárhozat éjjele II/Anglia 2014. A kobzos éneke I.Dal/ A titokzatos felcser 2014.

Keresés

Belépés

Naptár

«  November 2020  »
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Izolde Johannsen író honlapja
Vasárnap, 2020-11-29, 5:28 PM
Üdvözöllek Vendég
Főoldal | Regisztráció | Belépés | RSS

Helikon kiadó / Szenzár könyvek

 

Megjelent:  Megölni a királyt! / La Fayette I...Keresd  országszerte a Libri boltokban, honlapon, a Bookline és Líra honlapokon!!!

Megjelent:  A pontlövész / La Fayette II...Keresd  országszerte a Libri boltokban, honlapon, a Bookline és Líra honlapokon!!!

 

Nagy örömmel mutatom be a Helikon kiadó gondozásában idén debütáló "Megölni a királyt" című hajózási-történelmiregényem készülő borítóját.

A zseniális Kertai Zalán szemet és szívet gyönyörködtető alkotása!!!

 

 

Kifutottunk!!!   2018. 11. 29.

 

MEGJELENÉS!!!   "Megölni a királyt! / La Fayette 1." Keressétek a Libri boltjaiban! (linkek)

 

Köszönöm a szaklektoraim - Veperdi András és Kopócs János áldozatos munkáját, köszönöm a kiadó minden munkatársának a lehetőséget, - kiemelten Kárpáti Gábor Csabának - a borító tervezőjének Kertai Zalánnak a csodaszép festményeket és a TITHMHE tagjainak a bíztatást, a szakanyagokat. Köszönöm az olvasóknak, hogy velem tartanak az új kaland során!
Szeretettel Izolde

Kifutottunk!!!   2019. 06. 03.
MEGJELENÉS!!!   "A pontlövész! / La Fayette 2." Keressétek a Libri boltjaiban!

Köszönöm a szaklektoraim - Veperdi András, Dr. Ákos György, Dr. Balogh Tamás, Kopócs János, Dr Botos Máté  áldozatos munkáját, köszönöm a kiadó minden munkatársának a lehetőséget, - kiemelten Kárpáti Gábor Csabának - a borító tervezőjének Kertai Zalánnak a csodaszép festményeket és a TITHMHE tagjainak a bíztatást, a szakanyagokat. Köszönöm az olvasóknak, hogy velem tartanak az új kaland során!
Szeretettel Izolde

 

(A kiadóban főszerkesztőmmel Kárpáti Gábor Csabával, és a falon Kertai Zalán festménye!!!)

 

 

Bloggerek olvasói véleményei:

Erika / Lapozz bele! - Megölni a királyt! A Megölni a királyt! - az írónő többi könyvéhez hasonlóan - maradandó alkotás, aminek minden történelem iránt érdeklődő olvasónak ott van a helye a polcán. Izolde Johannsen ismét a szívem mélyéig hatolt a szavaival, több lettem általuk. Tökéletesen visszaadja a tizennyolcadik század utolsó éveinek hangulatát, hűen tükrözi az akkori eseményeket. Lelki szemeim előtt megelevenedett a regény minden egyes pillanata, minden apró gesztus és mozzanat, még a látszólag legkisebb jelentőséggel bíró mozdulatok is.

 

Dóra / Dóra szigete - Megölni a királyt!

Nagyon pöpec, mindenre kiterjedő bemutatása a regénynek! Kezdve a borító részletezésétől, a regény felosztásán át az olvasói élményein bezárólag. Öröm volt együtt dolgozni, köszönöm! (a szerző! véleménye)

 

BBetti86 / Regényvilág blog

 Megölni a királyt!    Kalandos, pörgős a regény, aminek sokat ad az is, hogy egyszerre hozza közel a történelmet és az embert, aki mindezt átélte. Nagy embernek láttatja a franciát, aki tele van erényekkel. Művelt és intelligens, jószívű, bátor. De nem mesehős mégsem, ugyanolyan esendő ember, mint bárki más. Kicsit bántott is, noha így igazi a karakter, amikor nem tud ellenállni egy-egy kísértésnek, és sérül a hősies máz rajta.

A pontlövészAmit még kiemelnék, hogy most vannak roppant megrázó jelenetek. A háború szörnyűségeit ennyire testközelbe hozni, és átéreztetni… érzelmileg nagyon eltalált vele, megrázó lett. Az 1. részben a király halála, most az érte való bosszú a küldetés. Mások, de összetartoznak. Lehet olvasni az első rész ismerete nélkül is, de úgy az igazi, ha mindkettőt elolvassátok!

 

Eszter / AH Magazin - Megölni a királyt! - Imádtam olvasni, maga elé ragasztott az ez a háromszáz oldal, főként a kötet második fele, majd pedig végül a legvége. Este már könnyezett a szemem, korgott a hasam, mégis faltam az oldalakat. Ha tudod mi lesz a vége a történelemóráknak köszönhetően, ha nem, nem fogod tudni letenni a Megölni a királyt! Én legalábbis nem tudtam.

Összességében nagyon tetszett a regény, és alig várom, hogy június harmadikán végre megjelenjen A pontlövész. Ez a történet egyértelműen közelebb vitt a történelmi regényekhez, mert bár igaz, hogy sok könyvet olvasok a régi korokról, azonban életrajzi ihletésűt szinte semennyit. A márki élete viszont igen izgalmasnak bizonyult és késztetést érzek arra, hogy kutassak még néhány ilyen stílusú könyv iránt.

 

Könyv és más blog - Megölni a királyt!

Az írónő annak ellenére le tudta kötni a figyelmemet, hogy tisztában voltam az ábrázolt történelmi tényekkel, ismertem az események sorozatát. Ezt pedig leginkább Jason titkával, személyével, jellemének fejlődésével érte el, bár a királyi család szökésekor tőle is el kellett szakadnunk egy kis időre. La Fayette mellett még egy rendkívüli karakterábrázolásnak lehettem tanúja. Ajánlom mindenkinek, akit érdekel a kor, maga La Fayette márki személye, vagy kedveli a mozgalmas történelmi kalandregényeket. Búcsúzóul viszont még némi kritikával kell illetnem a könyv fülszövegét. Egy egészen más regényt kaptam, mint azt annak elolvasása után várni lehetett.

Dia / I love reading - Megölni a királyt!

"Követelem ajánlott olvasmánynak ezt a regényt a tananyag mellé. Nem, mint könyvmoly, nem, mint recenzor, sőt még nem is olyan valaki, aki amúgy szereti a történelmet. Tanárként mondom azt, hogy ennek ott a helye...

Hogy minden egyes történettel valami újat, valami izgalmasat, valami meghatót, valami szomorút, valami elgondolkodtatót kapok, mindezt úgy, hogy a történetvezetésre, az írásmódra, a pontosságra, magára az íróra olyannyira jellemző stílusjegyek soha nem vesznek el. Így volt ez most is..."

 

Szebasztián / Letya.hu - Megölni a királyt!

"Nem ezt vártam az írónőtől, hiszen több regényét is olvastam és tudtam, hogy tud ő szívbemarkoló, letehetetlen regényeket is írni. Éppen ezért értetlenül álltam a dolog előtt és nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy ez a regénye kivétel lenne. Kitartóan haladtam az olvasással, annak ellenére, hogy nem nagyon fogott meg és a történet sem ragadt meg. Még nem elértünk Bastille ostromáig, a francia forradalom kitörésének pillanatához....

Én, aki nem vagyok túl járatos a francia forradalom dolgaiban, és a Lajosok sokaságában is elveszek, le sem tudtam tenni a könyvet. Olyan dolgok jöttek velem szembe, amikről nem is tudtam..."

A pontlövész  Aki hozzám hasonlóan, nem túl jártas a nagy francia forradalom vérzivataros időszakában, annak kiváló olvasmány a regény. Kalandban és információban egyaránt bővelkedik, így az olvasó kedvet kaphat arra, hogy jobban elmerüljön ezen történelmi időszak eseményeiben. Napóleonról már mindenki hallott és ismeri az élettörténetét, de azt más kevesebben tudják, hogy mi segítette őt hatalomra és milyen következményei voltak száműzetésének.

Judy / Egy elképzelt könyv

Megölni a királyt! Az első mondat tőle a regénnyel kapcsolatban: "Izolde Johannsen az elmúlt év során az egyik kedvenc történelmi regényírómmá vált."

"A regény és az írónő nagy erénye, hogy az apró részletességgel ábrázolt eseményeket rendkívüli izgalommal ábrázolta, így amellett, hogy hogy egy rendkívül izgalmas történetet olvashatunk, szinte mi magunk is érezzük a késztetést, hogy fellapozzunk egy történelemkönyvet, hogy még több dolognak utánanézzünk..."

A pontlövész A pontlövész a Megölni a királyt méltó folytatása. A két kötet együttesen is hiteles és részletes képet ad Franciaország viszontagságos történelméről a 18. század második felében, és egy olyan történelmi karakter életébe enged bepillantást, aki mind a francia, mind az amerikai történelemben fontos szerepet játszott, mégsem tanultunk sokat róla a történelem órákon. Noha a két regény dinamikája kissé eltérő, tágabb kontextusban a történelmi események dinamikájának váltakozásaként is értelmezhetjük.

Bernadett / Ariadne olvasmányai 

Megölni a királyt! Erről a nagyszerű könyvről hoztam meg a bejegyzésem.
Érdekes volt olvasni a kor jellegzetességeiről, és meglátni az embert a karakter mögött. Hatalmas élményt jelent betekintést nyerni a történelem valós eseményeibe úgy, hogy közben még jól is szórakozunk.
Mindenképpen várom a következő részt. Szívem szerint már most olvasnám.
Minden történelemkedvelőnek meleg szívvel ajánlom.

A pontlövész  La Fayette márki és Szalma Jason kalandjait nem lehet megunni. A második résszel lett kerek egész a történet. Én személy szerint semmit nem változtatnék rajta. A könyv olvasmányos, lendületes, magával ragadó, néhol pedig szívet tépő.

Minden történelem kedvelőnek meleg szívvel ajánlom, valamint mindazoknak, akik szívesen tudnának meg többet a 18. és 19. századi Franciaországról és Amerikáról.

Gábor /Gabó olvas

Megölni a királyt! A francia forradalom kirobbanásának okai és történései, színes forgataga ennyire alaposan és érthetően még talán egyetlen regényben sem kerültek bemutatásra. A frappáns lezárás magában hordozza a folytatást, ami bizonyára további történelmi és politikai erőviszonyok csatája lesz. Várom a további események, történések megelevenítését.

A pontlövész ...

Molyolda / Kritta - Könyvlelő - Megölni a királyt! Nagy izgalommal álltam neki az olvasásnak, amivel sajnos nagyon gyorsan haladtam, és a 320 oldalt 3 délután alatt el is olvastam, befaltam. Szinte letenni sem tudtam, annyira belemerültem a történetbe, egyszerűen sodort magával. Zseniálisan kidolgozott, az olvasó legmélyebb érzéseit lendületbe hozó karakterek jelennek meg a szemünk előtt. Az utóbbi időben a műfaj legmeghatározóbb történelmi regénye Izolde Johannsentől.

 

Réta / HaBár a könyves kocsma - Megölni a királyt! "Ez a regény volt a harmadik olvasmányom az írónőtől, emiatt bátran ki merem jelenteni, hogy a történelmi regényei a kedvenc íróim közé emelték Izolde Johannsent. Nem állítom, hogy rajta kívül más nem ír így, én viszont eddig csak nála találkoztam azzal, hogy a történelmi hitelessége nem szárítja el a tartalmat. Sőt, késztetést érzek arra, hogy olvasás közben bújjam az internetet újabb és újabb részletek iránt. Ez ad egyfajta pluszt az olvasásélményhez, amit egyszerűen imádok...

"

Csilla / Könyvfalók kulturális blogmagazin - Megölni a királyt!" A történet Franciaország jelentőségét, befolyását mutatja be az amerikai függetlenségi háború lezajlásában és az ezt követő francia forradalom kaotikus vérontásán vezet végig. Illetve egy kalandvágyó fiatal nemes, Gilbert La Fayette önfeláldozását, becsvágyát írja körül, akár az árulás vádját is kockáztatva."

 

Új könyv illata - Megölni a királyt! - Ez volt az első könyv amelyet olvastam az írónőtől, meg kell mondjam hogy nagyon részletes olvasmány volt. Kifejezetten szeretem ha egy könyv részletes háttér történettel rendelkezik, itt is ezt tapasztaltam. Hát nem kertel az írónő ebben a regényben, már az elejétől kezdve érezni lehetett rajta hogy komoly kutató munka áll e történet mögött.

Olvasók véleményei:

Zoltán Bálint (Moly) A könyvet kissé érzelgősnek találtam, viszont ennek ellenére lekötött az olvasása. Amit sajnáltam, hogy a címmel ellentétben nem La Fayette tűnt a főszereplőnek, és ezért sokszor háttérbe szorult. Jobban örültem volna, hogy ha részletesebben leírásra kerül a katonai háttere is. Pl.: mi történt vele Metzben, vagy milyen katonai akciókat hajtott végre Észak-Amerikában. Ami viszont kifejezetten tetszett, az a szerző hozzáállása az a „Nagy” francia forradalomhoz. Egyáltalán nem idealizálta, sőt sok véres jelenet megjelenik a könyvben. Összeségében inkább tetszett, ezért elovasom a következő részt is szerintem.