A fejezet kategóriái

Megjelenések [6]
A Johannsen-regény sorozatok kiadási éve: A kárhozat éjjele I/Róma: 2013. A kárhozat éjjele II/Anglia 2014. A kobzos éneke I.Dal/ A titokzatos felcser 2014.

Keresés

Belépés

Naptár

«  Május 2024  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Izolde Johannsen író honlapja
Szerda, 2024-05-29, 1:24 AM
Üdvözöllek Vendég
Főoldal | Regisztráció | Belépés | RSS

Verlag Goldene Rakete

 (Nyírő Veronika grafikus munkája terveim alapján) Lindemann portréja is elkészült.

 

 

 

2018. Der Reichspirat - A birodalmi kalóz

2018. január - levél Németországból

 

HATALMAS ÖRÖM és még nagyobb MEGTISZTELTETÉS!!!

Dr. Inge Nedden született Inge Langsdorff és férje Dr. Rüdiger Nedden lefordított levele a németországi megjelenés elolvasása után.
(Inge, Hans Langsdorff sorhajókapitány az Admiral Graf Spee parancsnokának egyetlen még élő gyermeke)


Kedves Frau Johannsen!

A feleségem és én szívből köszönjük a könyvet amit elküldött nekünk. Természetesen felmerül bennünk a kérdés, hogyan jut egy fiatal nő eszébe, hogy a III. Birodalom haditengerészetével foglalkozzon?
Olvastuk, hogy ön egy szakmai csoport tagja, ahol szakemberek is vannak és az interneten fellelhető könyvsorozat arra utal, hogy ön ebben a témában benne él. Mifelénk ezek olyan témának számítanak, amelyek szaktörténészek szakterületéhez tartoznak.
Ön a könyvet egy nő beleérző képességével írta meg. Még soha nem írtak kalandos, regényszerű elbeszélést a Spee kalózkodásáról, az ellátóhajójáról, az elfoglalt angol hajókról és azok legénységéről. A tények mellett, melyek messzemenőkig hitelesek, ön nagy fantáziával és beleérző képességgel közelítette meg a hajón lévő adott személyeket, a legfiatalabb matróztól a tisztekig bezárólag, azért, hogy félelmüket, rémületüket, vagyis az emberi oldalukat hozza közelebb ebben a háborúban és a rendkívüli események közepette.


Még egyszer szívből köszönjük és üdvözletünket küldjük Budapestre.
Az ön Inge és Rüdiger Neddenje.


(a kép 2007-ben készült Kanadában, amikor átvette a házaspár Steve Parish polgármestertől a Langsdorffról elnevezett utca névtábláját)

 

........................................................

2017. december

SIKERÜLT!!!
- A birodalmi kalóz - Der Reichspirat
MEGJELENT NÉMETORSZÁGBAN!  - részletek, itt és elérhetőségeimen!

Vásárlás:

......................................................

 

2017. tavasza Budapest.
Tömösváry Zsigmond haditengerészeti író ajánlására elküldtem haditengerészeti sorozatom első megjelent regényének ( A birodalmi kalóz) átdolgozott, németre lefordított első három fejezetét a németországi Goldene Rakete kiadónak, mely többek között történelmiregényekkel is foglalkozik.

A kiadó szerkesztője két nappal később, az elolvasott három fejezet alapján bekérte a regény egészét elbírálásra. Fordítóm egész nyáron dolgozott, így szeptemberre elkészültünk a regény háromnegyedével, majd december 2-ra a regény egészével. Az elküldött regényt alig két nap alatt elbírálták és elindulhatott a németországi kiadás folyamata.

Hatalmas lehetőség, és még nagyobb megtiszteltetés. Életrajzíróként, történelmiregény íróként számomra nincs ennél nagyobb siker, minthogy Hans Langsdorff sorhajókapitány emléke, munkássága, legénységének sorsa, maga a történet közel nyolcvan év után egészében, tisztára mosva, saját hazájában olvasható.
Az Admiral Graf Spee mégiscsak hazatért.