A fejezet kategóriái

Megjelenések [6]
A Johannsen-regény sorozatok kiadási éve: A kárhozat éjjele I/Róma: 2013. A kárhozat éjjele II/Anglia 2014. A kobzos éneke I.Dal/ A titokzatos felcser 2014.

Keresés

Belépés

Naptár

«  Május 2024  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Izolde Johannsen író honlapja
Szerda, 2024-05-29, 2:50 AM
Üdvözöllek Vendég
Főoldal | Regisztráció | Belépés | RSS

Izolde Johannsen

Antikváriumban illetve a Molyon eladó könyvek között valamint az Underground kiadóban fellehető még néhány példány a német hadihajós sorozatból. A francia sorozat két kötete a Libri, Bookline Líra stb. elérhetőségeken előfordulhat.

Adatvédelem:

Az európai általános adatvédelmi rendelet érvénybelépése kapcsán a következő tájékoztatást adom a honlapommal kapcsolatba kerülő magánszemélyek számára:
Honlapomnak nincs webáruháza és automatikus hirlevél-küldő rendszere.
Vásárlás esetén a vásárló, kiadóimhoz az Underground Könyvkiadóhoz és a Helikon könyvkiadóhoz fordul webáruházból vagy Libri könyvesboltokban, bookline, Líra, Libri netes elérhetőségeken stb. vásárol.

Izolde Johannsen  író

 

A félreértések elkerülése végett!
 
"A szerző, semmilyen ideológiai nézetet nem éltet és nem támogat. Nem kíván állást foglalni egyik résztvevő fél irányába sem, célja az eseményeket, hadműveleteket minél részletesebben, objektíven, a részvevő felekhez kötődő bármilyen elfogultság nélkül bemutatni. Ez alól kivételt csak a technikai, stratégiai, taktikai elemzéseken alapuló következtetések, megállapítások képeznek. A szerzőnek nem célja bármilyen nemű politikai eszme, irányultság terjesztése, propagálása.
A Birodalom tengeri bástyái című haditengerészeti regénysorozat könyvei, valamint a regények facebook oldalai, honlapjai semmilyen ideológiai nézetet nem támogatnak.
A regényben és a borítón megjelenő önkényuralmi jelképek kizárólag az adott történelmi korszak tárgyszerű szemléltetésének a részei. Ezek ismeretterjesztő, oktatási, tudományos, illetve a történelem eseményeiről szóló tájékoztatás céljából jelennek meg."
Ez a hivatalos szöveg valamennyi regényben benne van.

 

Történelmiregény író vagyok.

TRT / Történelmiregény-Írók Társasága honlapja: link!!!

Hátországom: TITHMHE: link!!!

Korszak és téma: az 1918-tól 1946-ig tartó időszak, ezen belül főként az 1939-es birodalmi Németország, valamint a német haditengerészet felemelkedése és bukása a II. világháborúban.

Izolde Johannsen történelmi regényeket íróként részese annak a nemzetközi rehabilitációs munkának, mely a német haditengerészet kötelékében tevékenykedő hajóparancsnokok életrajzának, munkásságának bemutatását tűzte ki célul. Kiemelten foglalkozott Hans Wilhelm Langsdorff és Ernst Lindemann sorhajókapitányok, valamint Erich Raeder flottatengernagy életrajzával és munkásságával. A megjelent haditengerészeti regények az Admiral Graf Spee páncéloshajó (ismertebb nevén zsebcsatahajó) és az Altmark ellátóhajó, a Bismarck csatahajó és az Admiral Scheer nehézcirkáló pályafutását mutatták be. A „Gránátok a becsületért” című regényben helyet kapott az 1989-es Rober Ballard-expedíció is, a Bismarck roncsának felkutatása. A 2018 július 13-án megjelent regényében mely „A furfangos fivérek” címet kapta a testvérhajók azaz a Scharnhorst és a Gneisenau csatacirkálók pályafutását mutatta be. Ennek a regénynek a különlegességét a 2000-es év nagy szenzációja a Scharnhorst-expedíció adta, melyet első ízben olvashattak magyar nyelven egy kiegészítő rész formájában a regény utószavában. 2019-ben jelent meg a két kötetes történelmiregény a Tirpitz csatahajó története, "Észak magányos királya" címmel. Ezzel lezárult a nagy felszíni hadihajókat bemutató történelmi sorozat.

Köszönöm a Kriegsmarine-csoport minden tagjának az értékes és egyedülálló munkásságát ezt a fantasztikus öt évet!

 

 

Kiemelt hírek - a múltból!

2021. tavasza. A Gránátok a becsületért a Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége szervezésében zárt láncú hangos-könyként debütált a sorozat második részeként A Kalandor a tengeren felolvasása hamarosan kezdetét veszi.

2020. ősze. A birodalmi kalóz a Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége szervezésében zárt láncú hangos-könyként debütált a sorozat első részeként. A Gránátok a becsületért felolvasása hamarosan kezdetét veszi.

 

2017.12.13. Izolde Johannsen: Der Reichspirat

A birodalmi kalóz című haditengerészeti regényem átdolgozott, németre lefordított kézirata megjelent Németországban.

A Verlag Goldene Rakete gondozásában napvilágot látott regény egyfajta irodalmi / történelmi misszió csodás végeredménye. Az Admiral Graf Spee legénysége végül mégiscsak hazatért, tisztára mosott névvel és múlttal.

 

Regényíró, biográfus...

Az Admiral Graf Spee (2016.) páncéloshajó története mellett megjelent a Bismarck csatahajó regénye (2017.) és az Admiral Scheer nehézcirkáló története (2017.)

2018 júliusában debütált a sorozat negyedik regénye a testvérhajók, azaz a Scharnhorst/Gneisenau csatacrikálók története.

2019 májusában jelent meg a sorozat ötödik regénye Hitler utolsó csatahajójának a Tirpitz-nek a története.

Az ajánlott oldalak:

https://hu.wikipedia.org/wiki/D%C3%A9nesi_Ildik%C3%B3

https://www.facebook.com/abirodalmikaloz/

http://abirodalmikaloz.blog.hu/

https://www.morebooks.de/store/de/book/der-reichspirat/isbn/978-620-2-44360-9

https://www.facebook.com/granatokabecsuletert/?fref=ts

http://granatokabecsuletert.blog.hu/2016/12/12/regeny

https://www.facebook.com/kalandoratengeren/

https://www.facebook.com/A-furfangos-fiv%C3%A9rek-157966051440949/

https://www.facebook.com/pg/eszakmaganyoskiralya/about/?ref=page_internal

Regényeim kiegészítő interaktív felületei visszavisznek az időbe, egészen pontosan 1939-be a Birodalmi Németországba. Lépj be a modern történelmiregények világába.
Elérhetőség:
info.johannsen@gmail.com

 

Pályafutásom:

 

1998 óta foglalkozom regényírással.

Két későbbi sorozatom, „a kobzos éneke” és „a kárhozat éjjele” ebben az évben formálódott, elkészültek a jegyzetek, megindult a rendkívül szerteágazó adatgyűjtés.

 

1998-2000-ig elkészült a Kárhozat éjjele első három része ("Róma", "Anglia", "Franciaország"), majd ennél a sorozatnál mintegy tíz éves szünet következett, amikor is a áttértem a romantikus sorozatomra sorban megírtam a regénytervezeteket és ezalatt a misztikus sorozat pihent.

 

2003-ban a Konkrét Könyvek kiadó Országos Regényíró versenyt hirdetett, melyre beneveztem a „Tolvajfejedelem” című regényemet, ekkor még magyar szerzői néven. Ifjúsági kategóriában II. helyezést ért el a kéziratom, mely kiadási jogot nyert. Első, nyomtatásban megjelent kalandregényem így önálló kötetként, 2004-ben debütált a Novák Erik producer, által vezetett Magyar Írók Könyvműhely kiadó égisze alatt.

Mivel szerettem volna, ha a romantikus sorozat többi része is megjelenik, új kiadót kerestem, miközben a soron következő kéziratok az évek során különböző irodalmi versenyekre jutottak el: (2006. Első Kötet Könyvműhely/ Az Ezüstíjas című regényem) volt, ahol könyvjutalom járt a versenyzésért (2008. Ulpius/ A mór hagyatéka), máshol kiadási jog volt a díj (2011. Kossuth Kiadó és Microsoft ebook írói pályázat /A titokzatos felcser), (2012. Ad Astra regényíró verseny /A kárhozat éjjele I- Róma).  Ezt követte 2012-ben a KIMTE Magyar Fantasy Díj/ Rejtőzködő múlt), a regény bejutott az első 13-ba, és 2013-ban nevezték a "Rómát" de a KIMTE addigra feloszlott, így a nevezés egyelőre örökös maradt..

 

2006-2011-ig a Mercator Elektronikus Könyvkiadó gondozta ebook formában romantikus kalandregényeimet, jelenleg ezek a regények inaktív állapotban vannak, és a továbbiakban abban is maradnak, nem elérhetőek..

2013 nyarán pedig a még nagyon kezdetleges e-book történet után, a magánkiadás mellett döntöttem, így 2013 szeptembere óta az Underground kiadó jelenteti meg immáron nyomtatásban sorozataimat.

2013 őszén debütált a Kárhozat éjjele misztikus történelmi-fantasy sorozat első része „Róma” alcímmel.

 

2014 nyarán kiadták a „Titokzatos felcser” című regényemet mely a Kobzos éneke sorozat nyitánya és még abban az évben megjelent a Kárhozat éjjele következő része „Anglia” alcímmel.

Biográfusi munkám kezdetét is erre az évre datálom.

Ez az év a nagy változás éve volt, egyben az új könyv-sorozat előkészítése mely már a történelmi regény kategóriába esik. Téma: a II. világháborús német haditengerészet (Kriegsmarine).

 

2015. február 25-én tagja lettem a magyar Történelmiregény-írók Társaságának, mely megtiszteltetést szívből köszönöm, remélem munkásságommal színesíthetem a palettát.

Megjelent

romantikus sorozatom idei (2015.) regénye a „Lamarr-ház átka” címmel és kiadásra vár a Kárhozat éjjele sorozat soron következő része „Franciaország” alcímmel.

Megjelent a 2015-ös TRT antológia (Oltár kard legenda) , benne novellám (Háborús idők).

 

2016.
Megjelent:
 
 
 

Megjelent a 2016-ös TRT antológia (Mítoszok és legendák) , benne novellám (Ez próba!).

Megjelent az Élő Irodalom szervezésében a Szeretemváros című novelláskötetben egy novellám "A szerelem neve: Miskolc" címmel

 

2017. (szakmai csúcs)
Megjelent: 

Gránátok a becsületért

 
Megjelent két novelláskötetben egy-egy novellám.
A Száznevű város: - A kutyariasztó
S(z)ó, bors, paprika: Mitológia és krumplifőzelék
 
Németországban megjelent a Birodalmi kalóz fordítása /Der Reichspirat címmel.
2018. (a legboldogabb évem)

Irodalmi  misszióm csúcspontja: Inge Nedden (szül. Inge Langsdorff) felkutatása és a regény odaajándékozása. Az első teljes történelmiregény, amit édesapjáról valaha írtak - az én és Michael T. Marble közös munkája.

(A német kiadást már egyedül intéztem és bonyolítottam le)

Megjelent a 2018-ös TRT antológia (Évszázadok ösvényein) , benne novellám (Oradour).

Megjelent: Underground kiadó / A furfangos fivérek - 2018. július

Megjelent: : Helikon kiadó - Szenzár könyvek / Megölni a királyt - 2018. november

 

2019. ( a legtermékenyebb évem - egyéb munkák is születtek)

Megjelent: Underground kiadó Észak magányos királya /Tirpitz - Az utolsó birodalmi bástya

Megjelent: : Helikon kiadó - Szenzár könyvek / A pontlövész  - 2019. június

Megjelent: TRT novella antológia 2019. decembere - novellám: Lebensborn

 

2020. december - az aktív írói pályafutás vége.

2023. 09.30.  A Buda és Pest - egy város zivataros századaiból - című 16 regényíró által közösen írt történelmiregény megjelenése. (részvétel) Témám: 1944.  A részem címe: Keresztúton

2023. december 15-én eredményhirdetés, két kategóriában is első helyezést értünk el:

az év történelmi regénye

az év legszebb borítója