Izolde Johannsen könyvek - Izolde JohannsenSzámláló

2011.10.07-től Free counters!

A fejezet kategóriái

Megjelenések [0]
A Johannsen-regény sorozatok kiadási éve: A kárhozat éjjele I/Róma: 2013. A kárhozat éjjele II/Anglia 2014. A kobzos éneke I.Dal/ A titokzatos felcser 2014.

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Naptár

«  Január 2017  »
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Izolde Johannsen író honlapja
Péntek, 2017-01-20, 12:48 PM
Üdvözöllek Vendég
Főoldal | Regisztráció | Belépés | RSS

Izolde Johannsen
 

Életrajzi kisregények írását vállalom, fotókkal kiegészítve, melyek kézzel fogható változatát szintén kiadóm készíti el a megrendelőknek.

Mottóm: "Minden ember egy külön dalt érdemel!"

Részlet (Az idő sodrásában)

2014. június 04.

Az ablak előtt autók robognak, hosszú, végtelen sorokban. A járókelők sietős léptekkel indulnak dolgukra, a szomszéd nyitott ablakából kitűnően hallani az aznapi híreket.

„Változóan felhős idő várható. Ma Bulcsú napja van. Ukrajnában hadiállapot jöhet. Az új minisztériumokról döntött a kormány…”

Kilenc nap múlva, június 13-át írunk. Csak egy dátum a naptárban, éppolyan nap, mint a többi, s talán csak az iskolások ujjonganak fel boldogan, mert idén ezen a pénteken zárul a tanév. Sokan babonás félelemmel tekintenek erre a dátumra, sokan ellenben közömbösek iránta. Számomra mégis különleges. Kereken 101 éve, ugyanígy pénteki napra esett a születésem napja és ez sorban a tizenötödik tökéletes egyezés.

Tavaly, a századik születésnapom alkalmából sokan felkerestek, több neves lapnak meséltem életem történetéről, azon emlékeimről, melyek számomra fontosak.

De emlékeim folyosóin nemcsak szép termek nyílnak, sok sötét szoba őrzi a fájó emlékeket. Példának okáért tanulmányaim folytatásának keserédes küzdelmei. Magyar-német szakos tanár voltam, a tanítást választottam hivatásomul. A német nyelv szeretete egyébként végigkísérte életemet. Én eredetiben olvastam Remarque gyönyörű sorait a Három Bajtársból… melyek mintha csak az én akkori sorsomról íródtak volna, amikor tüdőbetegségem idején négy hónapot töltöttem betegen, és szembenéztem a halállal.

Asztalomon itt fekszik életem története, megsárgult jegyzetek, régi, megkopott, elhomályosult fényképek, egy-egy arc a régmúltból, emberi sorsok, melyek az évtizedek múltával emlékké válnak. Minden sors egy megírandó regény, szenvedésből, boldogságból, apró örömökből és fájdalomból szőtt oldalak tetszetős borítóban.

Leírom a nevem. Zsoldos Margit, született 1913. június 13-án Hódmezővásárhelyen. De ennél többet írok le, a lassan kerekedő betűk, szavak és számok mögött bemutatom önmagamat és a kort, amelyben éltem.

Újságcikkek a mini életrajzzal kapcsolatban:

Örökre elment..., Emlékek és az idő sűrűjében,  A közös sors megéléseVásárhelyi HírekPromenád.hu, Vásárhelyiként az idő sodrásában, Bemutatták Zsoldos Margit életrajzi könyvét, Könyvbemutatót tartanak

 

Pályafutásom:

1998 óta foglalkozom regényírással.

Korábbi próbálkozásaim egyike egy tini-kémregény a kukában landolt, hamar rájöttem, hogy ez nem az én műfajom. A második kéziratterv  - orvosi krimi - szintén követte az első sorsát, de innen két szereplőt kimentettem és áthelyeztem őket az akkor születő romantikus kalandregényembe.

Két későbbi sorozatom, „a kobzos éneke” és „a kárhozat éjjele” ebben az évben formálódott, elkészültek a jegyzetek, megindult a rendkívül szerteágazó adatgyűjtés.

 

1998-2000-ig elkészült a Kárhozat éjjele első három része ("Róma", "Anglia", "Franciaország"), majd ennél a sorozatnál mintegy tíz éves szünet következett, amikor is a áttértem a romantikus sorozatomra sorban megírtam a regénytervezeteket és ezalatt a misztikus sorozat pihent.

 

2003-ban a Konkrét Könyvek kiadó Országos Regényíró versenyt hirdetett, melyre beneveztem a „Tolvajfejedelem” című regényemet, ekkor még magyar szerzői néven. Ifjúsági kategóriában II. helyezést ért el a kéziratom, mely kiadási jogot nyert. Első, nyomtatásban megjelent kalandregényem így önálló kötetként, 2004-ben debütált a Novák Erik producer, által vezetett Magyar Írók Könyvműhely kiadó égisze alatt.

Mivel szerettem volna, ha a romantikus sorozat többi része is megjelenik, új kiadót kerestem, miközben a soron következő kéziratok az évek során különböző irodalmi versenyekre jutottak el: (2006. Első Kötet Könyvműhely/ Az Ezüstíjas című regényem) volt, ahol könyvjutalom járt a versenyzésért (2008. Ulpius/ A mór hagyatéka), máshol kiadási jog volt a díj (2011. Kossuth Kiadó és Microsoft ebook írói pályázat /A titokzatos felcser), (2012. Ad Astra regényíró verseny /A kárhozat éjjele I- Róma).  Ezt követte 2012-ben a KIMTE Magyar Fantasy Díj/ Rejtőzködő múlt), a regény bejutott az első 13-ba, és 2013-ban nevezték a "Rómát" de a KIMTE addigra feloszlott, így a nevezés egyelőre örökös maradt..

 

2006-2011-ig a Mercator Elektronikus Könyvkiadó gondozta ebook formában romantikus kalandregényeimet, jelenleg ezek a regények inaktív állapotban vannak, és a továbbiakban abban is maradnak, nem elérhetőek..

2011: új írói nevet választottam és az ebook-regények is ezen a néven lettek bejegyezve ( „Az ezüstíjas”, „Ronan kapitány”, „A mór hagyatéka”, „Rejtőzködő múlt”, „Holdfivér”). Így fordulhatott elő, hogy a „Tolvajfejedelem” két szerzői néven is fellelhető, de ebből már csak a nyomtatott formája kapható antikváriumokban, ebook-alakja ennek a verziónak is inaktív és az is marad.

Még ebben az évben folytattam a misztikus regénysorozatot immáron a negyedik résszel "Itália" alcímmel.

 

2012-ben megírtam az ötödik kéziratot "Az Újvilág" alcímmel.

 

2013 nyarán pedig a még nagyon kezdetleges e-book történet után, a magánkiadás mellett döntöttem, így 2013 szeptembere óta az Underground kiadó jelenteti meg immáron nyomtatásban sorozataimat.

2013 őszén debütált a Kárhozat éjjele misztikus történelmi-fantasy sorozat első része „Róma” alcímmel.

 

2014 nyarán kiadták a „Titokzatos felcser” című regényemet mely a Kobzos éneke sorozat nyitánya és még abban az évben megjelent a Kárhozat éjjele következő része „Anglia” alcímmel.

Biográfusi munkám kezdetét is erre az évre datálom.

Ez az év a nagy változás éve volt, egyben az új könyv-sorozat előkészítése mely már a történelmi regény kategóriába esik. Téma: a II. világháborús német haditengerészet (Kriegsmarine).

 

2015. február 25-én tagja lettem a magyar Történelmiregény-írók Társaságának, mely megtiszteltetést szívből köszönöm, remélem munkásságommal színesíthetem a palettát.

Szerzői bemutatkozásom:

Megjelent

romantikus sorozatom idei (2015.) regénye a „Lamarr-ház átka” címmel és kiadásra vár a Kárhozat éjjele sorozat soron következő része „Franciaország” alcímmel.

Megjelent a 2015-ös TRT antológia (Oltár kard legenda) , benne novellám (Háborús idők).

Honlapom novellás oldalán szintén olvasható egy idei új történet (Boncasztalok a kórház kertben) címmel.

Jelenlegi munkáim:

A misztikus történelmi fantasy sorozat "A kárhozat éjjele VI/ Kharón földje" regényének folytatása, "A birodalmi kalóz" kéziratának előkészítése kiadásra, a."Gránátok a becsületért" kézirat befejezése, a kobzos sorozat következő részének "Goran útja" kiadásra előkészítése.

2016.
Megjelent:
 
 
 
Tervek:
A kobzos éneke III: Dal: Goran útja
 
Készülő kézirat: Gránátok a becsületért
 
2017.
Tervek:
 
A kárhozat éjjele IV/Itália
A kobzos éneke IV. Dal/ A Halál kapui
 
2018.
Ebben az évben tervezem megjelentetni  a II. világháborús sorozat második részét „Gránátok a becsületért” címmel.
 

 Tervek:

A kárhozat éjjele V./ Az Újvilág
A kobzos éneke V. Dal/ Észak háborúi  "Midek"

Könyvbemutató

Blogger vs. Kárhozat éjjele

Előadások

--------------------------------------------------

Könyvbemutató:

Egy könyv akkor válik élővé, ha az olvasó kézbe veszi. A főhős az ő szemükön keresztül új életet nyer.

Hármas bemutató

.......................................................................................

Blogger vs. Kárhozat éjjele:

A Kritikák... főoldali rovatban olvashatjátok az értékeléseket.

Thasaidon személyében újabb blogger olvasta el a "Rómát"

Részletes értékelőjét a Zothique című blogon olvashatjátok.

Nagyon érdekelt, hogyan látja a vámpírregényt, mert szakavatott ismerője a "sötét világnak"

Minden vámpír más és más, ahogy a köré alkotott misztikus birodalom is.

Lássuk, hogyan vélekedett a Caspar-ciklus első részéről, mely a Római Birodalom évszázadaiba viszi el a kedves olvasót.

Underground vámpírok:

Előadás, felolvasás a kiadó vámpírromantikával, történelemmel, irodalommal foglalkozó íróinak könyveiből.

2015.06.18.