A fejezet kategóriái

Megjelenések [0]
A Johannsen-regény sorozatok kiadási éve: A kárhozat éjjele I/Róma: 2013. A kárhozat éjjele II/Anglia 2014. A kobzos éneke I.Dal/ A titokzatos felcser 2014.

Keresés

Belépés

Naptár

«  November 2020  »
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Izolde Johannsen író honlapja
Vasárnap, 2020-11-29, 5:10 PM
Üdvözöllek Vendég
Főoldal | Regisztráció | Belépés | RSS

Izolde Johannsen

 

 

Adatvédelem:

Az európai általános adatvédelmi rendelet érvénybelépése kapcsán a következő tájékoztatást adom a honlapommal kapcsolatba kerülő magánszemélyek számára:
Honlapomnak nincs webáruháza és automatikus hirlevél-küldő rendszere.
Vásárlás esetén a vásárló, kiadóimhoz az Underground Könyvkiadóhoz és a Helikon könyvkiadóhoz fordul webáruházból vagy Libri könyvesboltokban, bookline, Líra, Libri netes elérhetőségeken stb. vásárol.

Izolde Johannsen  író

 

A félreértések elkerülése végett!
 
"A szerző, semmilyen ideológiai nézetet nem éltet és nem támogat. Nem kíván állást foglalni egyik résztvevő fél irányába sem, célja az eseményeket, hadműveleteket minél részletesebben, objektíven, a részvevő felekhez kötődő bármilyen elfogultság nélkül bemutatni. Ez alól kivételt csak a technikai, stratégiai, taktikai elemzéseken alapuló következtetések, megállapítások képeznek. A szerzőnek nem célja bármilyen nemű politikai eszme, irányultság terjesztése, propagálása.
A Birodalom tengeri bástyái című haditengerészeti regénysorozat könyvei, valamint a regények facebook oldalai, honlapjai semmilyen ideológiai nézetet nem támogatnak.
A regényben és a borítón megjelenő önkényuralmi jelképek kizárólag az adott történelmi korszak tárgyszerű szemléltetésének a részei. Ezek ismeretterjesztő, oktatási, tudományos, illetve a történelem eseményeiről szóló tájékoztatás céljából jelennek meg."
Ez a hivatalos szöveg valamennyi regényben benne van.

 

Történelmiregény író vagyok.

TRT / Történelmiregény-Írók Társasága honlapja: link!!!

Hátországom: TITHMHE: link!!!

Korszak és téma: az 1918-tól 1946-ig tartó időszak, ezen belül főként az 1939-es birodalmi Németország, valamint a német haditengerészet felemelkedése és bukása a II. világháborúban.

Izolde Johannsen történelmi regényeket íróként részese annak a nemzetközi rehabilitációs munkának, mely a német haditengerészet kötelékében tevékenykedő hajóparancsnokok életrajzának, munkásságának bemutatását tűzte ki célul. Kiemelten foglalkozik Hans Wilhelm Langsdorff és Ernst Lindemann sorhajókapitányok, valamint Erich Raeder flottatengernagy életrajzával és munkásságával. Az eddig megjelent haditengerészeti regények az Admiral Graf Spee páncéloshajó (ismertebb nevén zsebcsatahajó) és az Altmark ellátóhajó, a Bismarck csatahajó és az Admiral Scheer nehézcirkáló pályafutását mutatták be. A „Gránátok a becsületért” című regényben helyet kapott az 1989-es Rober Ballard-expedíció is, a Bismarck roncsának felkutatása. A 2018 július 13-án megjelent új regényében mely „A furfangos fivérek” címet kapta a testvérhajók azaz a Scharnhorst és a Gneisenau csatacirkálók pályafutását mutatja be. Ennek a regénynek a különlegességét a 2000-es év nagy szenzációja a Scharnhorst-expedíció adja majd, mely első ízben olvasható magyar nyelven egy kiegészítő rész formájában a regény utószavában. 2019-ben jelent meg a két kötetes történelmiregény a Tirpitz csatahajó története, "Észak magányos királya" címmel.

Ezt követi 2022-2024 között Erich Raeder flottatengernagy életrajzi - történelmi trilógiája, melynek szerves részét képezi majd a Nürnbergi-per. Kiegészítő anyaga a Graf Zeppelin repülőgép-hordozó építése és a felkutatására indított 2006-os expedíció.

 

Kiemelt hírek!!!

2020. ősze.12.13. A birodalmi kalóz a Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége szervezésében zárt láncú hangos-könyként debütált a sorozat első része. A Gránátok a becsületért felolvasása hamarosan kezdetét veszi.

 

2017.12.13. Izolde Johannsen: Der Reichspirat

A birodalmi kalóz című haditengerészeti regényem átdolgozott, németre lefordított kézirata megjelent Németországban.

A Verlag Goldene Rakete gondozásában napvilágot látott regény egyfajta irodalmi / történelmi misszió csodás végeredménye. Az Admiral Graf Spee legénysége végül mégiscsak hazatért, tisztára mosott névvel és múlttal.

 

Regényíró, biográfus...

Az Admiral Graf Spee (2016.) páncéloshajó története mellett megjelent a Bismarck csatahajó regénye (2017.) és az Admiral Scheer nehézcirkáló története (2017.)

2018 júliusában debütált a sorozat negyedik regénye a testvérhajók, azaz a Scharnhorst/Gneisenau csatacrikálók története.

2019 májusában jelent meg a sorozat ötödik regénye Hitler utolsó csatahajójának a Tirpitz-nek a története.

Jelenleg Dr. Erich Raeder flottatengernagy életének trilógiává nemesedett nagyregényén dolgozom. A kézirat blogregényként olvasható a megjelenésig: link


Az ajánlott oldalak:

https://hu.wikipedia.org/wiki/D%C3%A9nesi_Ildik%C3%B3

https://www.facebook.com/abirodalmikaloz/

http://abirodalmikaloz.blog.hu/

https://www.morebooks.de/store/de/book/der-reichspirat/isbn/978-620-2-44360-9

https://www.facebook.com/granatokabecsuletert/?fref=ts

http://granatokabecsuletert.blog.hu/2016/12/12/regeny

https://www.facebook.com/kalandoratengeren/

https://www.facebook.com/A-furfangos-fiv%C3%A9rek-157966051440949/

https://www.facebook.com/pg/eszakmaganyoskiralya/about/?ref=page_internal

Regényeim kiegészítő interaktív felületei visszavisznek az időbe, egészen pontosan 1939-be a Birodalmi Németországba. Lépj be a modern történelmiregények világába.
Elérhetőség:
info.johannsen@gmail.com

 

Regényeim webáruháza!!!! (link)

Jelenlegi munkáim:

 "Úszó paloták" felkészítése a kiadásra. 

A 2020-2024  tervezett "A Birodalom tengeri bástyái - Erich Raeder élete" anyaggyűjtése és a kéziratának elkészítése.

 

( parkolópálya: A misztikus történelmi fantasy sorozat "A kárhozat éjjele VI/ Kharón földje" regényének folytatása, A "kobzos" sorozat következő részének "Goran útja" kiadásra előkészítése

 

Pályafutásom:

1998 óta foglalkozom regényírással.

Korábbi próbálkozásaim egyike egy tini-kémregény a kukában landolt, hamar rájöttem, hogy ez nem az én műfajom. A második kéziratterv  - orvosi krimi - szintén követte az első sorsát, de innen két szereplőt kimentettem és áthelyeztem őket az akkor születő romantikus kalandregényembe.

Két későbbi sorozatom, „a kobzos éneke” és „a kárhozat éjjele” ebben az évben formálódott, elkészültek a jegyzetek, megindult a rendkívül szerteágazó adatgyűjtés.

 

1998-2000-ig elkészült a Kárhozat éjjele első három része ("Róma", "Anglia", "Franciaország"), majd ennél a sorozatnál mintegy tíz éves szünet következett, amikor is a áttértem a romantikus sorozatomra sorban megírtam a regénytervezeteket és ezalatt a misztikus sorozat pihent.

 

2003-ban a Konkrét Könyvek kiadó Országos Regényíró versenyt hirdetett, melyre beneveztem a „Tolvajfejedelem” című regényemet, ekkor még magyar szerzői néven. Ifjúsági kategóriában II. helyezést ért el a kéziratom, mely kiadási jogot nyert. Első, nyomtatásban megjelent kalandregényem így önálló kötetként, 2004-ben debütált a Novák Erik producer, által vezetett Magyar Írók Könyvműhely kiadó égisze alatt.

Mivel szerettem volna, ha a romantikus sorozat többi része is megjelenik, új kiadót kerestem, miközben a soron következő kéziratok az évek során különböző irodalmi versenyekre jutottak el: (2006. Első Kötet Könyvműhely/ Az Ezüstíjas című regényem) volt, ahol könyvjutalom járt a versenyzésért (2008. Ulpius/ A mór hagyatéka), máshol kiadási jog volt a díj (2011. Kossuth Kiadó és Microsoft ebook írói pályázat /A titokzatos felcser), (2012. Ad Astra regényíró verseny /A kárhozat éjjele I- Róma).  Ezt követte 2012-ben a KIMTE Magyar Fantasy Díj/ Rejtőzködő múlt), a regény bejutott az első 13-ba, és 2013-ban nevezték a "Rómát" de a KIMTE addigra feloszlott, így a nevezés egyelőre örökös maradt..

 

2006-2011-ig a Mercator Elektronikus Könyvkiadó gondozta ebook formában romantikus kalandregényeimet, jelenleg ezek a regények inaktív állapotban vannak, és a továbbiakban abban is maradnak, nem elérhetőek..

2011: új írói nevet választottam és az ebook-regények is ezen a néven lettek bejegyezve ( „Az ezüstíjas”, „Ronan kapitány”, „A mór hagyatéka”, „Rejtőzködő múlt”, „Holdfivér”). Így fordulhatott elő, hogy a „Tolvajfejedelem” két szerzői néven is fellelhető, de ebből már csak a nyomtatott formája kapható antikváriumokban, ebook-alakja ennek a verziónak is inaktív és az is marad.

Még ebben az évben folytattam a misztikus regénysorozatot immáron a negyedik résszel "Itália" alcímmel.

 

2012-ben megírtam az ötödik kéziratot "Az Újvilág" alcímmel.

 

2013 nyarán pedig a még nagyon kezdetleges e-book történet után, a magánkiadás mellett döntöttem, így 2013 szeptembere óta az Underground kiadó jelenteti meg immáron nyomtatásban sorozataimat.

2013 őszén debütált a Kárhozat éjjele misztikus történelmi-fantasy sorozat első része „Róma” alcímmel.

 

2014 nyarán kiadták a „Titokzatos felcser” című regényemet mely a Kobzos éneke sorozat nyitánya és még abban az évben megjelent a Kárhozat éjjele következő része „Anglia” alcímmel.

Biográfusi munkám kezdetét is erre az évre datálom.

Ez az év a nagy változás éve volt, egyben az új könyv-sorozat előkészítése mely már a történelmi regény kategóriába esik. Téma: a II. világháborús német haditengerészet (Kriegsmarine).

 

2015. február 25-én tagja lettem a magyar Történelmiregény-írók Társaságának, mely megtiszteltetést szívből köszönöm, remélem munkásságommal színesíthetem a palettát.

Megjelent

romantikus sorozatom idei (2015.) regénye a „Lamarr-ház átka” címmel és kiadásra vár a Kárhozat éjjele sorozat soron következő része „Franciaország” alcímmel.

Megjelent a 2015-ös TRT antológia (Oltár kard legenda) , benne novellám (Háborús idők).

Honlapom novellás oldalán szintén olvasható egy idei új történet (Boncasztalok a kórház kertben) címmel.

 

2016.
Megjelent:
 
 
 

Megjelent a 2016-ös TRT antológia (Mítoszok és legendák) , benne novellám (Ez próba!).

Megjelent az Élő Irodalom szervezésében a Szeretemváros című novelláskötetben egy novellám "A szerelem neve: Miskolc" címmel

 

 
Megjelent két novelláskötetben egy-egy novellám.
A Száznevű város: - A kutyariasztó
S(z)ó, bors, paprika: Mitológia és krumplifőzelés
 
2018.

Megjelent a 2018-ös TRT antológia (Évszázadok ösvényein) , benne novellám (Oradour).

Megjelent: Underground kiadó / A furfangos fivérek - 2018. július

Megjelent: : Helikon kiadó - Szenzár könyvek / Megölni a királyt - 2018. november

 

2019.

Megjelent: Underground kiadó Észak magányos királya /Tirpitz - Az utolsó birodalmi bástya

Megjelent: : Helikon kiadó - Szenzár könyvek / A pontlövész  - 2019. június

Várható megjelenés: TRT novella antológia 2019. decembere - novellám: Lebensborn

Várható megjelenés: Száznevű város novella antológia 2019 - novellám: Nászút a Lépvidéken

 

További terveim a II. világháborús regénysorozat kapcsán:

Készülőben: A Birodalom tengeri bástyái (Erich Raeder élete és munkássága)

 

Elbírálásra vár: Úszó paloták / Caligula hajói

 

Közkívánatra:

A korona lobogói / OM hadihajók  - Regény-tervek

Első és második világháborús U-boot sorozat

Keserű diadal / Jütland - Regény-terv

Elátkozott égbolt - Regény-terv

A Fekete Macska  / U-48  - Regény-terv

Egy régebbi könyvbemutató - írott formában:

Egy könyv akkor válik élővé, ha az olvasó kézbe veszi. A főhős az ő szemükön keresztül új életet nyer.

Hármas bemutató

 

Frissültek az adataim:

Ajándékozz - saját történetet!
Különadószámos magánszemélyként számlaképes vagyok:

Biográfus= életrajzíró

A biográfusok többsége nem lehet szemtanúja annak az életnek, amit megírni kíván, így rekonstruálnia kell a „kimaradt képkockákat”, tehát azokat a mozzanatokat is, melyekről hiányosak a forrásai. Sőt, az események mögötti mozgatórugókat, motivációkat is látnia kell.

Könnyebb a helyzet akkor, ha rendelkezünk képi vagy hangfelvételekkel is arról a személyről, akiről írni kívánunk. Ha „csak” szöveges forrásaink vannak, akkor azok alapján kell képünket megalkotnunk. Behozhatatlan az előnye annak, aki a kortársáról ír.

Szívesen készítek:
személyes ajándékot pl. életút összefoglalót (akár 50 gépelt oldal terjedelemben is – ez A5-ös nyomtatott kivitelben kb. 100 oldalt tesz ki, fényképekkel együtt),

Kiadóm elkészíti a "könyvet" magáncélra vagy akár kereskedelmi forgalomba is hozhatja kedved szerint.

Egy példa erre
"Az idő sodrásában":


"Egy rendkívüli ember emléke, könyvbe kötve.
Margitkának kedvessége, bölcsessége, haza és családszeretete példaértékű volt. Csodálatos utazás volt elkészíteni életrajzát.
Örülök, hogy még olvashatta és köszönöm, hogy megírhattam."

Cikkek a kisregényről:

Örökre elment..., Emlékek és az idő sűrűjébenA közös sors megélése, A családi emlékezet..., Minden sors egy megírandó regény

Érdekel egy saját, fotókkal kiegészített életrajzi kisregény?

Írj az info.johannsen@gmail.com címre.