Belépés

Keresés

Naptár

«  Október 2020  »
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Izolde Johannsen író honlapja
Péntek, 2024-04-26, 8:55 AM
Üdvözöllek Vendég
Főoldal | Regisztráció | Belépés | RSS

Blog

Főoldal » 2020 » Október » 18 » A haditengerészeti sorozat első regénye: A birodalmi kalóz (Admiral Graf Spee)
9:19 AM
A haditengerészeti sorozat első regénye: A birodalmi kalóz (Admiral Graf Spee)

Hajózási honlap - kiegészítés a regényekhez: (link)

 

A regény megrendelhető: link,

személyes átvétel: az Underground kiadó boltjában: hétfőtől péntekig (15-18)  (6. ker, Csengery u.72.) 

 

Kiléptem a komfortzónámból (misztikus történelmi fantasy) és 2015.08.04-től hivatalosan is történelmi regényt írok.

Mint a TRT tagjának nemcsak hobbim, hanem kötelességem is a történelem szeretetének, ismeretének átadása.

 

Korszak és téma: az 1918-tól 1946-ig tartó időszak, ezen belül főként az 1939-es birodalmi Németország.

A Birodalom tengeri bástyái I. rész:

A birodalmi kalóz:  Facebook oldalunk

Összefoglaló nagyregény az Admiral Graf Spee zsebcsatahajó dicsőségéről és bukásáról, valamint az Altmark utáni hajsza. + Hans Langsdorff életrajz

 

A félreértések elkerülése végett!
"A szerző, semmilyen ideológiai nézetet nem éltet és nem támogat. Nem kíván állást foglalni egyik résztvevő fél irányába sem, célja az eseményeket, hadműveleteket minél részletesebben, objektíven, a részvevő felekhez kötődő bármilyen elfogultság nélkül bemutatni. Ez alól kivételt csak a technikai, stratégiai, taktikai elemzéseken alapuló következtetések, megállapítások képeznek. A szerzőnek nem célja bármilyen nemű politikai eszme, irányultság terjesztése, propagálása.
A Birodalom tengeri bástyái című haditengerészeti regénysorozat könyvei, valamint a regények facebook oldalai, honlapjai semmilyen ideológiai nézetet nem támogatnak.
A regényben és a borítón megjelenő önkényuralmi jelképek kizárólag az adott történelmi korszak tárgyszerű szemléltetésének a részei. Ezek ismeretterjesztő, oktatási, tudományos, illetve a történelem eseményeiről szóló tájékoztatás céljából jelennek meg."
Ez a hivatalos szöveg valamennyi regényben benne van.
 

Bloggerek olvasói véleménye, recenziók:

 

Egy újabb blogger olvasói véleménye a haditengerészeti sorozat első részéről, ezúttal Judy tollából.
(Egy elképzelt könyv)
"A birodalmi kalóz"
Köszönöm, hogy te is hajóra szálltál!

"A birodalmi kalóz legnagyobb erénye, hogy szakít a sztereotipizált német ábrázolásmóddal...
Embereket, és nem szörnyeket láthatunk, akik ugyanúgy szenvednek szeretteik hiányától mint más katonák, és a háború ugyanúgy megviselte őket mentálisan, mint ellenfeleiket. Kiemelendő Hans Langsdorff kapitány karakterének hiteles bemutatása, aki jelleméből fakadóan emelkedetté tette a Graf Spee útját és küzdelmét."

 

Réta is velünk utazott a Graf Spee fedélzetén és nagy örömömre jelezte, hogy tovább kalandozna a flottával! "A birodalmi kalóz"

Nézzük az ő élményeit:
"Amikor elkezdtem olvasni, még nem tudtam, mit fogok kapni. Tudtam, hogy történelmi, de nem tudtam, hogyan tálalja elénk az író a történetet. Azt kell mondjam, hogy nagyon élveztem. Az írói stílus nagyon jó, olvasmányos, a tények felkeltik az érdeklődést a témában történő mélyebb kutatások iránt."

"Nem szoktam történelmi regényeket olvasni, főleg nem olyat, ami igaz történetet dolgoz fel. A történelem ezen szelete számomra teljesen új volt, nem tudtam, hogy létezett náci kalózhajó az Atlanti-óceánon. A történet is tetszett, de az tetszett nagyon, hogy az író az emberi oldalát mutatta be a történteknek. A matrózok életét, a csata lelki vetületét, emberi sorsokat, emberi érzéseket. Igazán jó könyv, érdekel a folytatás is..."

 

Erika olvasatában A Birodalmi kalóz - Lapozz bele - blog szerkesztője + INTREJÚ!!!

El sem tudom mondani, mennyire tökéletes ez a regény. Igényes, hihetetlen aprólékossággal megalkotott, korhű mű, melybe szívüket-lelküket beleadták a szerzők. A maga nemében egyedülálló, megérinti és elgondolkodtatja az olvasót. Egyáltalán nem száraz, lüktet benne az élet, kalandos és izgalmas. Vajmi keveset értek a hajózáshoz, de olvasás közben fel sem tűnt, hogy nem tengerre születtem. Olyan szinten képes voltam beleélni magam, hogy néha már úgy éreztem, én is a kötet része vagyok.

 

Szandra /Vhrai olvasatában A Birodalmi kalóz  a Libellum blog szerkesztője

A karakterek megformálása is nagyon jól el lett találva. Elsősorban a németek oldaláról tanulságos. Végre ismét egy mű, ami kihangsúlyozza - legalábbis számomra -, hogy nem minden német volt akkoriban sem náci. Szerintem sok helyen az ellenkezőjét sugallják. Itt nem voltak a szereplők felosztva, mint "jók" és "rosszak", csak egyszerű emberek, akik háborúban a hazájukat szolgálják.

 

Léna olvasatában A Birodalmi kalóz  a Lendület magazin szerkesztője

A történet jól fel van építve, a fejezetek mindig úgy értek véget, hogy várjuk a következőt és miután sikerült felvennem a történet fonalát, teljesen bevonódtam. Bár egy dokumentumregényről van szó – amely az elején még zavart, időközben megszoktam a stílusát -, akadtak részek, ahol már azt éreztem, a stílus vetekedik egy jól megírt drámáéval, főleg a szomorú fordulatot követően, amikor már a kalandos portyázásokat felváltotta a politika és a diplomácia terepén zajló küzdelem. A regény végére már együtt éreztem és együtt sírtam a szereplőkkel.

 

Zsófia olvasatában A Birodalmi kalóz  az Anarchia könyvblog szerkesztője

"Mindent egybevetve ez a könyv nem egy könnyed olvasmány, elég erőteljesen mutatja be a II. Világháború egyes eseményeit! Ha ezt a könyvet adják annak idején a kezembe az iskolában, valószínű sokkal könyebben ment volna a tanulás, az aprólékos és kidolgozott kutatómunkának köszönhetően tökéletesen megmarad az emberben!"

 

Orsi olvasatában A Birodalmi kalóz - a Könyvkoktél blog szerkesztője

"Teljesen egyedi és nemzetközi színvonalú az, amit ők csinálnak."

"Számomra ez a könyv az év felfedezettje. Hiába jelent meg tavaly, hozzám csak most jutott el. És szerintem igazi hódítóútját még csak ezután fogja elkezdeni.
Érdekes, hogy ennek a szerelmi száltól mentes történetnek, mennyire sikerült meghatnia és magába szippantania.
Látszik rajta, hogy rengeteg kutatómunka van mögötte. Ráadásul arányosan mutatja be a különböző szereplők életét. Mindent és mindenkit a maga valójában ábrázol. Ezzel egy olyan fajta betekintést nyújtva az egész világháborúra, ami nemzetközi szinten hatalmas nagy lépést jelent.
Szerintem méltán lehetünk büszkék erre a nagyszerű alkotásra és a csapatra, akik mindezt összehozták. Gratulálok nekik!"

 

Dia olvasatában A Birodalmi kalóz - az I love reading blog szerkesztője

"Az eddig nagyátlagban általam olvasott, a korszakban játszódó regények azt emelték ki, hogy a németek milyen ördögien gonoszak, és megvetendők voltak, úgy ez az írás megmutatta nekem az érem másik oldalát is. Hogy azoknak a sokat meghurcolt német katonáknak is voltak szeretteik, családjuk, akiket hátrahagytak, sokszor nem is saját akaratukból, hanem, mert kénytelenek voltak engedelmeskedni egy a saját nagyságának hitébe belebolondult önkényuralmi rendszer eszét vesztett vezetőjének.

Értékelés:
5/5 - Nem tértem még magamhoz."

 

Zsófia olvasatában A Birodalmi kalóz - az AntiGané blog szerkesztője

"Ahogy a Graf Spee elhagyja a kikötőt, egy reményteljes, ám tragédiába torkolló utazásnak leszünk a részesei. Ennek elmesélésében is megmutatkozik Johannsen és Marble tehetsége: tökéletesen megválasztották azokat a helyzeteket vagy eseményeket, amelyek nagy valószínűséggel a hajók legénységében is mély nyomot hagyhattak. Mondhatni, megkapjuk azokat a gondolatokat és érzéseket, amik mindig kimaradnak a történelem könyvekből."

 

Mandy olvasatában A Birodalmi kalóz - az FFG blog szerkesztője

"Az igazság az, hogy ez nem is regény, hanem inkább egy történelmi esemény közelebb hozatala azzal, hogy regénynek "álcázza". Azért mondom azt, hogy álcázza, mert a hajók, amelyek a kötetben szerepelnek, valóban léteztek. Az Admiral Graf Spee valóban olyan utat járt be, mint ami a könyvben van részletezve. A történelmi pontosság annyira ijesztő, mintha maguk a szerzők első kézből tapasztalták volna meg az eseményeket, és ez egyfajta visszaemlékezés lenne a részükről."

 

Anna olvasatában A Birodalmi kalóz - a Lap lap után  című blog szerkesztője

Izolde és Michael közös munkájában az fogott meg annyira, hogy egy fantasztikus példát mutatnak meg az olvasónak, ami ennek a kialakult és berögzült képnek a teljes ellentéte, s ezáltal már én is más szemmel fogom nézni ezt a történelmi korszakot, amikor majd részletesebben is megismerem.

Hans Wilhelm Langsdorff sorhajókapitány személye volt az, aki megmutatta nekem, hogy milyen is az, amikor az ellenfelek tisztelik egymást - őszintén szólva számomra ez újdonság volt, ugyanis eddigi tanulmányaim során semmi ilyesminek nem voltam tanúja bármilyen háborúnál/csatánál egyetlen fél részéről sem - és ez volt az a tényező, ami igazán emberivé tette a szememben a német zsebcirkáló kapitányát.

 

Bernadett olvasatában A Birodalmi kalóz - az Ariadne olvasmányai  című blog szerkesztője

Hogy mi a különbség a történelemkönyvekben olvasottak és ennek a regénynek a történései között? Míg a történelemkönyvek száraz „tényeket” közöltek, eseményeket írtak le, s a háború végkimenetelét, ez a regény megmutatja az egésznek az emberi arcát. A német tiszteket, akik távol a családjuktól, harcban állnak, s bár néha nagyon nem értenek egyet az irányelvekkel, a parancsokat teljesíteni kell.

 

Tímea olvasatában A Birodalmi kalóz - a Timus játszótere című blog szerkesztője

Megmutatta a kapitány, hogyan lehet emberségesnek maradni egy háborúban, minden elismerésem és tiszteletem az övé. A legénysége is szimpatikus volt, viselkedésük méltón tükrözte a kapitányuk iránti szeretetüket. Örülök, hogy az írók által bepillantást nyerhettem ebbe a világba, így egy kicsit más megvilágításba helyezték az eddigi elképzelésemet a könyörtelen nácikról. Ezek szerint azért akadt köztük olyan, aki úgy tudta teljesíteni a feladatát, úgy tudta a hazáját szolgálni, hogy közben megmaradt jó embernek.

 

Diána olvasatában A Birodalmi kalóz - a Könyvek és regények világa című blog szerkesztője

Egy nagyon megosztó, komoly és fájdalmas témát dolgoz fel a regény, csöppet sem mindennapi, a sztereotípiákat félretevő módon.

A regény történelmileg hiteles, mégsem száraz, joggal használhatnám a "megelevenedett történelem" kifejezést. Különös, de egyszerre éreztem objektívnek és szubjektívnek az elbeszélést, tudom, hogy nem olvastam sok történelmi regényt eddig, de ebben erőteljes érzelmeket értem tetten, csak úgy fejbe vágtak a lapokról: küzdelem, kitartás, barátság, lojalitás, kétségbeesés, félelem... és még sorolhatnám. Rendkívül intenzív.

 

Becca olvasatában  A Birodalmi kalóz - a Little Red Reading Hood - című blog szerkesztője

"Szeretek minden véleményt úgy kezdeni, hogy lefektetem az alapokat, amire az egész értékelésem épül. Jelen esetben ezt különösen fontosnak találom. Hogy miért? Mert ez a regény hihetetlenül különleges helyett kaparintott meg magának a szívemben.

Azt tudni kell rólam, hogy bármekkora szenvedéllyel is viseltetek a történelem iránt, bármennyire is vártam az iskolában, hogy végre elkezdődjék a történelem óra, mikor kiderült, hogy a világháborúkról vagy éppen a németekről fogunk tanulni, legszívesebben a pad alá bújtam volna. Egyszerűen senki se tudta megszerettetni velem ezen időszakokat, érettségin is azért könyörögtem valami magasabb erőhöz, hogy nehogy ezt a tételt húztam. Mondhatni, megúsztam.

Mikor az írónő megkeresett, hogy olvassam el a regényt, azonnal igent mondtam. Mert hittem benne, hogy nem lehet véletlen az, hogy pont ez a regény került a látókörömbe.


Belevágtam, olvasással párhuzamosan pedig felpattintottam a segédoldalakat, amiket a szerzők hoztak létre a regényhez. Így, habár a regény önmagában is olyan részletes, olyan okos volt, hogy csak úgy szívtam magamba belőle a tudást, még áthatóbb, átfogóbb képet kaptam a hajó, valamint legénysége mindennapjairól."

 

Ildikó olvasatában  A Birodalmi kalóz - a Cilee olvas - című blog szerkesztője

"Nem kimondottan a kedvenc időszakom a könyv által feldolgozott második világháború eleji fegyverkezés és harc, de az írónőt ismervén sejtettem, hogy nem fog csalódást okozni.
És igazam is lett: mesterien megírt, zseniálisan alapos, izgalmasan pörgős és olvasatos könyvet kaparinthattam a kezembe.

Tisztelettel és alázattal nyúltak a témához igazi tiszteletadás az elesetteknek, egyfajta igazságtételnek éreztem a kapitány és legénysége felé a könyvet.
Köszönöm, hogy elolvashattam és szívből ajánlom bárkinek, akit egy kicsit is érdekel a történelem, vagy a hajózás, vagy egyik sem, csak egy izgalmas és furfangos stratégiával és igazi talpig úriemberek csatájával teli történetre vágyik."

 

Krisztina olvasatában A Birodalmi kalóz - a Christine Filed - Christine blogja - című blog szerkesztője /   interjú

"A birodalmi kalóz abban is különleges, hogy a száraz adatokat oly módon szövi bele a történetbe, hogy azok emészthető formában jussanak az olvasó elé. Azon vettem észre magam, hogy a görcs felenged bennem, és élvezem az olvasást. Mozgalmas, tanulságos és egyben tanít is, adatokkal, évszámokkal, sorsokkal ismertet meg, a történelem egy kevésbé ismert szegletével, mely a tengeri csatákra korlátozódik. 

Sosem gondoltam volna, hogy valaha képes leszek ajánlani elolvasásra egy olyan könyvet, mely a második világháború eseménysorozatához köthető, most mégis ezt teszem. A birodalmi kalóz egy remek regény az emberségről, a becsületről és a tisztességről. Gördülékeny, dinamikus, őszinte. Olvastatja magát, a párbeszédek és a leírások is egyensúlyban vannak. 

Akiknek tetszett, azoknak jó hír, hogy már előkészületben a sorozat második kötete, a Gránátok a becsületért, mely a Bismarck történetét meséli el."

 

Szebasztián olvasatában A Birodalmi kalóz - a Letya.hu / Könyvek, ahogy én látom - című blog szerkesztője / MOLYinterjú

"Egy kezünkön meg lehetne számolni azokat a műveket, melyek nem próbálják indokolatlanul befeketíteni a Harmadik Birodalom egyes kiemelkedő egyéniségeit. Ez a könyv kísérletet tesz arra, hogy az Admiral Graf Spee és kapitánya, Hans Langsdorff utolsó útján keresztül, elfogulatlanul mutassa meg az olvasónak, hogy a Harmadik Birodalomban, a véres háború közepette is voltak olyanok, akik emberek tudtak maradni. Sőt, úriemberek!

Emberekről szól a regény. Őszinte, egyenes, becsületes és hazaszerető emberekről, akik meghajolnak az emberi értékek előtt de nem hajlanak meg. Teszik mindezt akkor is, ha a sors egymás ellen vezényelte őket."

 

Krisztina olvasatában A Birodalmi kalóz - a Könyvlelő - című blog szerkesztője / interjú

"Izolde Johannsenről eddig is tudtam, hogy maximálisan profi munkát ad ki a kezéből, olyat, amiben minden apró részlet a helyén van, de olvasás közben ismét meggyőződhettem a profizmusról. Mindezt jól példázza az is, hogy ahogy haladtam az olvasással, egyszerűen nem tudtam letenni és elengedni a történetet, ezáltal nagyon rövid idő alatt ki is olvastam a regényt. 

A történelmi témájú regények egyik kiemelkedő darabja Izolde Johannsen és Michal T. Marble regénye. Átfűti a tisztelet, a becsület, az emberség és legfőképpen az izzó történelem. Bátran kötelező olvasmánnyá tenném ezt a regényt, mert jóval több, mint a történelem tényszerű bemutatása, a regény egyszerűen maga az eleven történelem."

 

Gábor olvasatában A Birodalmi kalóz - a Gabó olvas - című blog szerkesztője

"Az Admiral Graf Spee német birodalmi páncéloshajó titkos küldetése, története valódi élményt adó kalandos olvasmány. Fordulatos, alapos, és roppant módon tanulságos emberi oldaláról mutatja be a szereplőket és a háborút. A belső emberi viszonyok ábrázolása, egyéni karakterek és személyek bemutatásával válik még személyesebbé, emberivé a történet. A két szerző mesteri és pontos képet ad.  A történelem érdekes és szórakoztató megismerését adja a könyv. Stílusa olvasmányos, kalandok adottak és valósak.

Izolde Johannsen és Michael T. Marble történelmi regénysorozata II. világháborús birodalmi Németország haditengerészetének (Kriegsmarine) bemutatása, a nagy felszíni hadihajók történetén
és kapitányaik életrajzán keresztül ígéretesen igényes kezdeményezés, amit a történelem szerető és
kíváncsi olvasók örömmel fogadnak. Szerettem olvasni jó volt elmerülni, részese lenni ezeknek a tengeri csatáknak. A hatalmas munka, precíz anyaggyűjtés, érezhető hozzáértés kiváló történelmi olvasókönyvet eredményezett."

Olvasói vélemény a főoldali Blog rovatban!!!

RENDELÉS!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az album sorainak fordítása:

"Egy hajó rév nélkül

nyugtot nem lelve,

az óceán lett hona

Graf Spee ez vagy te."

A birodalmi kalóz

Korszak és téma: az 1918-tól 1946-ig tartó időszak, ezen belül elsőként az 1939-es birodalmi Németország.

Összefoglaló nagyregény Hans Langsdorff parancsnok életrajzáról, az Admiral Graf Spee páncéloshajó dicsőségéről és bukásáról, valamint az Altmark utáni hjsza

A történelem és ami mögötte van!

1939. A Harmadik Birodalom felemelkedése.

Hans Langsdorff parancsnok (AGS), Heinrich Dau parancsok (A.), Paul Ascher fregattkapitány - tüzérfőnök -  és az Admiral Graf Spee / sors és végzet egy név árnyékában.

 

Megtekintések száma: 385 | Hozzáadta:: Izzie | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 2
2 Seo-Ul-dow  
0
Мы специалисты SEO-экспертов, занимающихся продвижением вашего сайта в поисковых системах.
Наша команда постигли успехи в своей области и желаем поделиться с вами нашими знаниями и навыками.
Какие преимущества вы получите:
• <a href=https://seo-prodvizhenie-ulyanovsk1.ru/>seo раскрутка сайта</a>
• Глубокий анализ вашего сайта и формирование индивидуального плана продвижения.
• Улучшение контента и технических параметров вашего сайта для максимального эффекта.
• Постоянный контроль и анализ данных для улучшения вашего онлайн-присутствия.
Подробнее <a href=https://seo-prodvizhenie-ulyanovsk1.ru/>https://seo-prodvizhenie-ulyanovsk1.ru/</a>
Результаты наших клиентов уже видны: увеличение трафика, улучшение позиций в поисковых системах и, конечно же, рост прибыли. У нас есть возможность предоставить вам бесплатную консультацию, для того чтобы обсудить ваши требования и разработать стратегию продвижения, соответствующую вашим целям и финансовым возможностям.
Не упустите шанс улучшить свои результаты в интернете. Обращайтесь к нам уже сегодня.

1 ppu-prof_ml  
0
Наша команда профессиональных специалистов завершена предоставить вам перспективные средства, которые не только обеспечат прочную оборону от прохлады, но и подарят вашему домашнему пространству элегантный вид.
Мы работаем с современными материалами, утверждая долгий термин службы и прекрасные итоги. Утепление фронтонов – это не только экономия на огреве, но и забота о природной среде. Спасательные инновации, какие мы применяем, способствуют не только своему, но и сохранению природы.
Самое центральное: <a href=https://ppu-prof.ru/>Утепление фасада дома снаружи цена</a> у нас составляет всего от 1250 рублей за м2! Это бюджетное решение, которое превратит ваш домашний уголок в действительный комфортный местечко с скромными расходами.
Наши труды – это не исключительно теплоизоляция, это разработка пространства, в где все аспект преломляет ваш свой манеру. Мы примем в расчет все все твои пожелания, чтобы осуществить ваш дом еще еще больше приятным и привлекательным.
Подробнее на <a href=https://ppu-prof.ru/>http://ppu-prof.ru</a>
Не откладывайте занятия о своем корпусе на потом! Обращайтесь к спецам, и мы сделаем ваш дом не только теплее, но и стильным. Заинтересовались? Подробнее о наших предложениях вы можете узнать на сайте компании. Добро пожаловать в пределы спокойствия и качества.

Név *:
Email *:
Kód *: