Belépés

Keresés

Naptár

«  Október 2020  »
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Izolde Johannsen író honlapja
Szerda, 2024-04-24, 2:54 AM
Üdvözöllek Vendég
Főoldal | Regisztráció | Belépés | RSS

Blog

Főoldal » 2020 » Október » 18 » A haditengerészeti sorozat második regénye: Gránátok a becsületért (Bismarck)
9:21 AM
A haditengerészeti sorozat második regénye: Gránátok a becsületért (Bismarck)

Hajózási honlap - kiegészítés a regényekhez: (link)

 MOLY - iratkozz fel!  Facebook - legyél kedvelő!

Underground kiadó webáruház

Ugyanitt megtaláljátok többi regényemet is.

Egy postaköltséggel több regényt is lehet rendelni - dedikáltan is - ezt jelezzétek a kiadónak emailben vagy telefonon!!!

Elérhetőségek

  • ha rendelnél: megrendelem@undergroundkiado.hu
  • ha bejönnél könyvet venni: hétfőtől csütörtökig (15-18) szeretettel várunk átvételi pontunkon (6. ker, Csengery u.72.)

 

 

A Birodalom tengeri bástyái II. rész:

Összefoglaló nagyregény a Bismarck csatahajó dicsőségéről és bukásáról, valamint a Ballard- expedíció + Ernst Lindemann életrajz

 

A félreértések elkerülése végett!
"A szerző, semmilyen ideológiai nézetet nem éltet és nem támogat. Nem kíván állást foglalni egyik résztvevő fél irányába sem, célja az eseményeket, hadműveleteket minél részletesebben, objektíven, a részvevő felekhez kötődő bármilyen elfogultság nélkül bemutatni. Ez alól kivételt csak a technikai, stratégiai, taktikai elemzéseken alapuló következtetések, megállapítások képeznek. A szerzőnek nem célja bármilyen nemű politikai eszme, irányultság terjesztése, propagálása.
A Birodalom tengeri bástyái című haditengerészeti regénysorozat könyvei, valamint a regények facebook oldalai, honlapjai semmilyen ideológiai nézetet nem támogatnak.
A regényben és a borítón megjelenő önkényuralmi jelképek kizárólag az adott történelmi korszak tárgyszerű szemléltetésének a részei. Ezek ismeretterjesztő, oktatási, tudományos, illetve a történelem eseményeiről szóló tájékoztatás céljából jelennek meg."
Ez a hivatalos szöveg valamennyi regényben benne van.
 

Bloggerek kritikái - recenziói:

 

Erika olvasói véleménye - a második nagy tengeri kaland végeztével! "Gránátok a becsületért"
Szívből köszönöm!!!

"Izolde Johannsen ismét kifogástalan és letehetetlen regényt alkotott. Páratlanul tehetséges írónő, aki hatalmas odaadással teremti meg a könyveit. Másodjára is sikerült lenyűgöznie, pedig nem kellett volna meglepődnöm, hiszen már az első kötetben bebizonyosodott számomra, milyen kivételes stílussal rendelkezik. Most is elkerekedett szemmel, sokszor tátott szájjal faltam a sorokat, mert egyszerűen elképesztő, amit csinál. Annyira részletesen és élethűen adja vissza a második világháború tengeri eseményeit, hogy arra szavak sincsenek. Mintha ő maga is ott lett volna a hajók fedélzetén, és átélte volna azokat a szörnyűségeket. Komolyan, le a kalappal előtte! Nagyon tetszett az a kis humor, amit a párbeszédek által belecsempészett a történetbe, ilyenkor kicsit elfeledtette velem, hogy pokoli harcok dúlnak körülöttem."

 

Szandra pár napon belül már a Gránátok a becsületért című haditengerészeti regényt is elolvasta.
(Libellum blog) Olvasói véleménye: 5/5

"Az előző rész után azt gondoltam, ezt már nem lehet fokozni…hát lehet! Ismét egy olvasmányos, izgalmas történelmi utazásnak lehetünk a részesei. Amitől – nem utolsósorban – korhű ábrázolását kapjuk az eseményeknek. Külön tetszett, ahogy összefonódott az előző kötettel, viszont annak ismerete nélkül is bátran olvasható."

Szandra (Vhrai) olvasói véleménye, - A birodalmi kalóz című regényről -. Nagy örömmel olvastam sorait. "Végeredmény 5/5
Már a témája miatt is kiemelkedő, nem sok regény íródott - amennyire én tudom - a II. világháborús hadihajók történetéről. Teljesen hihető, reális képet ad, mindenféle cukormáz nélkül. Nem utolsósorban pedig hihetetlenül izgalmas is."

 

Orsi olvasatában a Gránátok a becsületért  a Könyvkoktél című blog oldalon:

A legjobban a könyv első fele tetszett, ahol találkozunk pár régen látott arccal, és üdvözöljük a legénység új tagjait. Én ezeket a részeket azért is szeretem, mert nagyon sok tévhit kering a német katonákról. Ezeket pedig a könyv rendkívül jól cáfolja azzal, hogy bemutatja: ők is átlagos emberek voltak, néhányuk pedig átlagon felüli tehetséggel rendelkezett. 

Orsi olvasatában A Birodalmi kalóz

"Teljesen egyedi és nemzetközi színvonalú az, amit ők csinálnak."

"Számomra ez a könyv az év felfedezettje. Hiába jelent meg tavaly, hozzám csak most jutott el. És szerintem igazi hódítóútját még csak ezután fogja elkezdeni.
Érdekes, hogy ennek a szerelmi száltól mentes történetnek, mennyire sikerült meghatnia és magába szippantania.
Látszik rajta, hogy rengeteg kutatómunka van mögötte. Ráadásul arányosan mutatja be a különböző szereplők életét. Mindent és mindenkit a maga valójában ábrázol. Ezzel egy olyan fajta betekintést nyújtva az egész világháborúra, ami nemzetközi szinten hatalmas nagy lépést jelent.
Szerintem méltán lehetünk büszkék erre a nagyszerű alkotásra és a csapatra, akik mindezt összehozták. Gratulálok nekik!"

 

Kritta olvasatában a Gránátok a becsületért a Molyolda /  című blog szerkesztője

"Gránátként robbant a történet! Hiteles, olvasmányos és nagyon emberi.
Valós történelmi eseményeket kevesen tudnak ilyen szépen megírni és ez most itt nem a hízelgés helye, hanem muszáj elolvasni a történetet ahhoz, hogy megértsétek miről is beszélek, vagy éppen áradozok itt már másodízben a blogon."

Kritta olvasatában A Birodalmi kalóz - / interjú

"Izolde Johannsenről eddig is tudtam, hogy maximálisan profi munkát ad ki a kezéből, olyat, amiben minden apró részlet a helyén van, de olvasás közben ismét meggyőződhettem a profizmusról. Mindezt jól példázza az is, hogy ahogy haladtam az olvasással, egyszerűen nem tudtam letenni és elengedni a történetet, ezáltal nagyon rövid idő alatt ki is olvastam a regényt. 

A történelmi témájú regények egyik kiemelkedő darabja Izolde Johannsen és Michal T. Marble regénye. Átfűti a tisztelet, a becsület, az emberség és legfőképpen az izzó történelem. Bátran kötelező olvasmánnyá tenném ezt a regényt, mert jóval több, mint a történelem tényszerű bemutatása, a regény egyszerűen maga az eleven történelem."

 

Szebasztián  olvasatában a Gránátok a becsületért - a Letya.hu / Könyvek, ahogy én látom  - című blog szerkesztője

Ebben a kötetben kicsit kevesebbet vagyunk vízen, hiszen a történet nagy részét az előzmények, a hajó építése és a próbaút teszi ki. Nem is csoda, hiszen nagyon rövid ideg állt szolgálatban a hajó. Tündöklését és bukását mindössze pár nap választja el.
A főbb szereplőkön keresztül bepillantást nyerhetünk a tengerész életbe, főleg a zöldfülű fajtába. Amikor a megtiszteltetés oly nagy, hogy majd összeroppanunk a súlya alatt, de a sötét sarokban már ott vár a halál.
Egy igazi tengeri kalandtörténet, hűségről, hazaszeretetről, büszkeségről, veszteségről és barátságról. Azért a történelmi hűségről sem feledkezzünk el.

Szebasztián olvasatában a A Birodalmi kalóz  / MOLYinterjú

"Egy kezünkön meg lehetne számolni azokat a műveket, melyek nem próbálják indokolatlanul befeketíteni a Harmadik Birodalom egyes kiemelkedő egyéniségeit. Ez a könyv kísérletet tesz arra, hogy az Admiral Graf Spee és kapitánya, Hans Langsdorff utolsó útján keresztül, elfogulatlanul mutassa meg az olvasónak, hogy a Harmadik Birodalomban, a véres háború közepette is voltak olyanok, akik emberek tudtak maradni. Sőt, úriemberek!

Emberekről szól a regény. Őszinte, egyenes, becsületes és hazaszerető emberekről, akik meghajolnak az emberi értékek előtt de nem hajlanak meg. Teszik mindezt akkor is, ha a sors egymás ellen vezényelte őket."

 

Bernadett  a Gránátok a becsületért - az Ariadne olvasmányai  - című blog szerkesztője

Amint az a bejegyzés címében is látható ez a "Birodalom tengeri bástyái sorozat második kötete. Már az első is azonnal magával ragadott, igazán a szívemhez nőttek a szereplők, rengeteg információval szolgált, lebilincselt, mesélt, s a történelem olyan tényeire mutatott rá, amit a történelemkönyvekben nem igazán említettek meg. Teljesen más megvilágításba helyezi a történteket, sokkal közvetlenebb és emberibb oldalról szemlélhetjük az eseményeket. 

Bernadett olvasatában A Birodalmi kalóz 

Hogy mi a különbség a történelemkönyvekben olvasottak és ennek a regénynek a történései között? Míg a történelemkönyvek száraz „tényeket” közöltek, eseményeket írtak le, s a háború végkimenetelét, ez a regény megmutatja az egésznek az emberi arcát. A német tiszteket, akik távol a családjuktól, harcban állnak, s bár néha nagyon nem értenek egyet az irányelvekkel, a parancsokat teljesíteni kell.

 

Gábor olvasatában  a Gránátok a becsületért - a Gabó olvas - című blog szerkesztője

"Az első regény történései után beleszerettem ebbe a témába, kíváncsian vártam a folytatást."
"Izolde Johannsen ismét mesteri és pontos képet ad a kor embereiről, haditechnikájáról. Színesen, olvasmányosan mutatja be a történelem ezen időszakát. Pátosz, részrehajlás nélkül, merülhetünk bele a héroszi küzdelem megismerésébe, ami vér, verejték és becsület árán mutatja be a Bismarck és matrózai sorsát."

Gábor olvasatában  A Birodalmi kalóz 

"Az Admiral Graf Spee német birodalmi páncéloshajó titkos küldetése, története valódi élményt adó kalandos olvasmány. Fordulatos, alapos, és roppant módon tanulságos emberi oldaláról mutatja be a szereplőket és a háborút. A belső emberi viszonyok ábrázolása, egyéni karakterek és személyek bemutatásával válik még személyesebbé, emberivé a történet. A két szerző mesteri és pontos képet ad.  A történelem érdekes és szórakoztató megismerését adja a könyv. Stílusa olvasmányos, kalandok adottak és valósak.

Izolde Johannsen és Michael T. Marble történelmi regénysorozata II. világháborús birodalmi Németország haditengerészetének (Kriegsmarine) bemutatása, a nagy felszíni hadihajók történetén
és kapitányaik életrajzán keresztül ígéretesen igényes kezdeményezés, amit a történelem szerető és
kíváncsi olvasók örömmel fogadnak. Szerettem olvasni jó volt elmerülni, részese lenni ezeknek a tengeri csatáknak. A hatalmas munka, precíz anyaggyűjtés, érezhető hozzáértés kiváló történelmi olvasókönyvet eredményezett."

 

Dia olvasatában  a Gránátok a becsületért - az I love reading - című blog szerkesztője

Az azt hiszem, a december végi értékelésemből mindenki számára eléggé ismeretes, hogy a sorozat első kötete is eléggé mély érzelmi nyomokat hagyott bennem annak idején. Gyakorlatilag egy történelmi korszakot kezdtem el egy teljesen másik, egészen addig megvetett oldalról látni, és kénytelen voltam szembesülni a ténnyel, hogy nem minden fekete és fehér itt sem.

Olvassátok ezt a sorozatot, mert egy olyan nézőpontot nyit meg az olvasók előtt, amiről a történelem tankönyvekben nem vagy csak nagyon kevés szó esik.

Dia olvasatában A Birodalmi kalóz 

"Az eddig nagyátlagban általam olvasott, a korszakban játszódó regények azt emelték ki, hogy a németek milyen ördögien gonoszak, és megvetendők voltak, úgy ez az írás megmutatta nekem az érem másik oldalát is. Hogy azoknak a sokat meghurcolt német katonáknak is voltak szeretteik, családjuk, akiket hátrahagytak, sokszor nem is saját akaratukból, hanem, mert kénytelenek voltak engedelmeskedni egy a saját nagyságának hitébe belebolondult önkényuralmi rendszer eszét vesztett vezetőjének.

Értékelés:
5/5 - Nem tértem még magamhoz."

 

Becca olvasatában  a Gránátok a becsületért - a Little Red Reading Hood - című blog szerkesztője

"Én személy szerint nem rajongok se a német történelemért, se a csatahajókért, meg úgy…alapjáraton semmihez, aminek köze van a német nyelvhez. (hangos kacaj beszúrása). És ennek ellenére bitang mód élveztem ezt a regényt, csakúgy, ahogy tettem az első kötet esetében."

"Így napokkal az olvasás után is képes annyira a varázsa alatt tartani, hogy akárhányszor csak rágondolok, ismét hallom a legénység zsivaját, együtt mókázok velük, részt veszek minden egyes aprócska pillanatban."

Becca olvasatában  A Birodalmi kalóz 

"Szeretek minden véleményt úgy kezdeni, hogy lefektetem az alapokat, amire az egész értékelésem épül. Jelen esetben ezt különösen fontosnak találom. Hogy miért? Mert ez a regény hihetetlenül különleges helyett kaparintott meg magának a szívemben.

Azt tudni kell rólam, hogy bármekkora szenvedéllyel is viseltetek a történelem iránt, bármennyire is vártam az iskolában, hogy végre elkezdődjék a történelem óra, mikor kiderült, hogy a világháborúkról vagy éppen a németekről fogunk tanulni, legszívesebben a pad alá bújtam volna. Egyszerűen senki se tudta megszerettetni velem ezen időszakokat, érettségin is azért könyörögtem valami magasabb erőhöz, hogy nehogy ezt a tételt húztam. Mondhatni, megúsztam.

Mikor az írónő megkeresett, hogy olvassam el a regényt, azonnal igent mondtam. Mert hittem benne, hogy nem lehet véletlen az, hogy pont ez a regény került a látókörömbe.

Belevágtam, olvasással párhuzamosan pedig felpattintottam a segédoldalakat, amiket a szerzők hoztak létre a regényhez. Így, habár a regény önmagában is olyan részletes, olyan okos volt, hogy csak úgy szívtam magamba belőle a tudást, még áthatóbb, átfogóbb képet kaptam a hajó, valamint legénysége mindennapjairól."

 

Dia olvasatában a Gránátok a becsületért   a Könyvek és regények - blog szerkesztője

A Gránátok a becsületért ismét rengeteg érzelmet ont magából és kelt az olvasóban /megfelelő példa erre a fenti kirohanásom/, akárcsak A birodalmi kalóz. Miközben olvastam, azon tűnődtem, milyen remek film lehetne ebből.

Én ismét csak megköszönném az élményt Izolde Johannsennek és minél több olvasót ösztönöznék arra, hogy ragadjon a kezébe egy A birodalmi kalózt, utána pedig egy Gránátok a becsületértet.  A történelemrajongók esetében kezeskedem, hogy nem bánják meg!

Dia olvasatában  A Birodalmi kalóz 


Tetszett, hogy itt nincsenek előítéletek. Tények vannak. Amikor kiderül, hogy az éremnek két oldala van, hogy az ember "ellensége" is ember, hogy mindenki okkal tesz dolgokat, hogy nincs gonosz és jó, csupán emberek vannak, akikben mindkettő megtalálható, csak eltérő mértékben.

 

 

Olvasói vélemények: a Blog rovatban!!!!

Megtekintések száma: 404 | Hozzáadta:: Izzie | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: