Belépés

Keresés

Naptár

«  Október 2020  »
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Izolde Johannsen író honlapja
Csütörtök, 2024-03-28, 2:39 PM
Üdvözöllek Vendég
Főoldal | Regisztráció | Belépés | RSS

Blog

Főoldal » 2020 » Október » 18 » A haditengerészeti sorozat negyedik regénye: A furfangos fivérek (Scharnhorst / Gneisenau)
9:21 AM
A haditengerészeti sorozat negyedik regénye: A furfangos fivérek (Scharnhorst / Gneisenau)

Érdekesség: A testvérhajók története a Gránátok a becsületért című regény együttes olvasásával lesz teljes! A közös sors abban kezdődik...

 

Honlap a kiegészítő ismeretekhez: (link)

A félreértések elkerülése végett!
 
"A szerző, semmilyen ideológiai nézetet nem éltet és nem támogat. Nem kíván állást foglalni egyik résztvevő fél irányába sem, célja az eseményeket, hadműveleteket minél részletesebben, objektíven, a részvevő felekhez kötődő bármilyen elfogultság nélkül bemutatni. Ez alól kivételt csak a technikai, stratégiai, taktikai elemzéseken alapuló következtetések, megállapítások képeznek. A szerzőnek nem célja bármilyen nemű politikai eszme, irányultság terjesztése, propagálása.
A Birodalom tengeri bástyái című haditengerészeti regénysorozat könyvei, valamint a regények facebook oldalai, honlapjai semmilyen ideológiai nézetet nem támogatnak.
A regényben és a borítón megjelenő önkényuralmi jelképek kizárólag az adott történelmi korszak tárgyszerű szemléltetésének a részei. Ezek ismeretterjesztő, oktatási, tudományos, illetve a történelem eseményeiről szóló tájékoztatás céljából jelennek meg."
 
Ez a hivatalos szöveg valamennyi regényben benne van.
 

A Birodalom tengeri bástyái IV. rész:

A furfangos fivérek:  Facebook oldal

A regény megrendelhető: link,

Összefoglaló nagyregény a Scharnhorst és a Gneisenau csatacirkálókról,  + Erich Bey életrajz

Személyes átvétel,

az Underground kiadó boltjában: 6. ker, Csengery u.72. (k-sze-cs 16-19h)  

 

Bloggerek véleményei:

Vhrai - Libellum - A furfangos fivérek

Tényleg mindenféle helyzetben találkozhatunk a szereplőinkkel, szárazföldön és tengeren, csata előtt és után, győztesként és vesztesként egyaránt. Izolde Johannsen azonban tökéletesen tudta ábrázolni, hogy egy-egy szituációban mi mehet végbe az emberek lelkében. Nagyon sok minden előkerül, a barátság, a bajtársiasság, sőt, még a szerelem is.

 

Léna - Lendület Magazin - A furfangos fivérek

A szerző új nézőpontból mutatja be a második világháború eseményeit, úgy, hogy mindvégig hű marad a történésekhez, miközben a könyvei remekül ötvözik a kalandregény és a történelmi dokumentumregény elemeit is. Az írónőtől megszokhattuk, hogy az eseményeken felül igyekszik több karaktert kiemelni és árnyalni is, hogy az olvasókhoz közelebb kerülhessenek az évtizedek negatív hírverésének következtében elidegenített német katonák is, akik nem mellesleg a regény főszereplői.

 

Christine - Angel's word - A furfangos fivérek

"Izolde Johannsen írónő megtanította és bemutatta a legfontosabb dolgot A Birodalom tengeri bástyái című sorozatával: hogyan lehetséges embernek maradni az embertelenségben...

A befogadást könnyíti a barátságos hangnem, mely az olvasó és a regény között képes olyan kapcsolatot létrehozni, hogy feledésbe merül a háború mély, sokszor igazságtalanságba torkolló morálja. Nem merülünk el az etikai, sem etnikai részletekben, mert nem ez a lényege a regénynek, hanem a bajtársiasság, az emberek egymáshoz fűződő viszonya. A legénység és a hajó sajátos, bensőséges szimbiózist alkotnak. Izolde a politikai hátteret is megvilágítja, de a részletekbe nem rántja bele az olvasót, nem úszik el a regény ebbe az irányba, végig emberközpontú marad. Nem akar meggyőzni, nem magyaráz, nem késztet állásfoglalásra. Csak tanít lapról-lapra: történelemre, emberiességre, bátorságra és őszinteségre."

 

Réta - HaBár könyves kocsma - A furfangos fivérek

Az ifjú német tengerészek izgalma éppúgy átjött, mint az őket rettegésben tartó félelem. Többször azon kaptam magam, hogy izgultam, mintha egy fikciót olvasnék. Pedig ez a már lezajlott történelem. Ez a valóság volt azok számára, akik részt vettek benne. Ettől még fájdalmasabb volt átélni az ő fájdalmukat. Annak ellenére, hogy a náci Németország katonáiról olvastam, nem tudtam őket utálni. Ugyanúgy véreztek, ha megsérültek, ugyanúgy hiányzott nekik a családjuk, ugyanolyan következetesen hittek a vezetőikben, mint mások.

 

Kritta - Könyvelő blog - A furfangos fivérek

A korra jellemző viselkedés és elvárások, beleértve a katonai viselkedés írott szabályait is szépen megjelennek az egész történet alatt. A regény atmoszférája sugározza a katonák érzéseit, a mindennapi teendők bemutatásával pedig a korszakra jellemző feszült, de izgalmas időszakot adja át. Érződik a kezdetekben jelenlévő bizalom és hit, majd felváltja a csüggedés és kétely, legvégül a belenyugvás az elkerülhetetlenbe.

 

Zsófi - Anarchia könyvblog - A furfangos fivérek

Úgy gondolom Magyarországon manapság ritka, ha valaki egy ilyen nehéz fába vágja a fejszéjét mint ő. Komoly háttérmunka áll a könyv mögött, és nem kevés idő. Mégis, az ember olvasás alatt úgy érzi, mintha az egész a kisujjában lenne – erre születni kell. Mindenképpen elismerésre méltó a műve, amelynek világszerte a polcokon lenne a helye, emellett tiszteletreméltó a kitartása, türelme – és a történelmi regények iránti szenvedélye.

 

Judy - Egy elképzelt könyv - A furfangos fivérek

Izolde Johannsen védjegye a tengerhajózás, ami garancia egy igazán hiteles történetre, ami egyébként remekül illeszkedik az írónő életművébe, a regény ugyanis a Birodalom tengeri bástyái sorozat negyedik része, ami már csak azért is fontos, mert a sorozat a német flotta  sokak számára ismeretlen, ámde emberi arcát mutatja be nekünk, ami pedig nem csak a második világháborúról ad új ismereteket, hanem a német haderőt is újszerűen ábrázolja.

 

Gábor- Gabó olvas - A furfangos fivérek

A Birodalom tengeri bástyái sorozat negyedik kötete remek folytatás, ismét egy izgalmas és nagyszerű tengeri kaland a történelem egyik sötét korszakából. Tökéletesen illeszkedik az előzőekhez. Izolde Johannsen neve valóban garancia a sikerre. A két hajó sorsa szorosan kapcsolódik a II. világháború tengeri csatáihoz, megvilágítja az adott politikai hátteret. Hiánypótló, piszok jó sorozat ez.

 

Dia- Könyvek regények világa - A furfangos fivérek
Az eddigi A Birodalom tengeri bástyái részek közül ez rázott meg a leginkább. Nem tudom biztosan megmondani az okát, de a végén történtek és a történtek realisztikus, tényszerű leírása valahogy megszorongatta a torkomat. Talán azért, mert most igazán közel kerültek hozzám a szereplők. Egyszerűen szétszaggatta a lelkem, ez minden.

 

Erika- Lapozz bele - A furfangos fivérek

"A hajók műszaki leírásairól vagy a politikai mozzanatokról is olyan érzelemdúsan és élethűen számol be, amitől cseppet sem tűnik száraznak vagy érthetetlennek a regény. Nagyon szépen kibogozza és megmagyarázza a történéseket, sosem érezhetjük úgy, hogy képtelenek lennénk befogadni a rengeteg információt. Lelket önt mindenbe és mindenkibe, még az élettelen tárgyakba is, kiváltképpen a jelentőségteljes hadihajókba. A Scharnhorstot és a Gneisenaut is olyan tulajdonságokkal ruházza fel, melyektől sokkal inkább emberibbnek tűnnek, mint óriási tengeri acélszörnynek, ami bármikor a fedélzeten lévők vesztét okozhatja."

 

Bernadett - Ariadne olvasmányai - A furfangos fivérek

A történet most is magával ragadott. A szerző úgy meséli el a történteket, mint ha ő maga is tanúja lett volna az eseményeknek. Közvetlen hangnem, csipetnyi humor, rengeteg kaland várja az olvasót, és egy olyan történet, ami bizony más meglátásba helyezi az eseményeket. Amióta először hajóra szálltam a német flottával, teljesen megváltozott a hozzáállásom a világháborúval és a csatákkal kapcsolatban.
Nagyon tetszett, hogy bár már a negyedik kötetnél járunk, ismét tudott valami újat mutatni, és változatlan izgalommal, hatalmas kalandvággyal, szenvedéllyel hajóztam a német flottával.
 
 
Dia - I love reading - A furfangos fivérek
"Egy valamire viszont nagyon, de nagyon figyelni kell ezzel a könyvvel kapcsolatban. Nagyon lassú a lefolyása. A felszínt nézve joggal gondolhatja azt az ember, hogy a könyv háromnegyedében nem történik az égvilágon semmi, az utolsóban meg annyira felpörögnek az események, hogy azt sem tudod hova nézz.
Ezzel kapcsolatban csak azt tudom mondani, hogy senki ne kövesse el azt a hibát, hogy csak a felszínt nézi, akkor sem, ha az kényelmesebbnek tűnik. Figyeljetek oda minden sorra. Megéri. Tényleg."
 
 
 
 
 
Megtekintések száma: 380 | Hozzáadta:: Izzie | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: