Belépés

Keresés

Naptár

«  Június 2018  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Izolde Johannsen író honlapja
Szombat, 2024-04-20, 5:47 AM
Üdvözöllek Vendég
Főoldal | Regisztráció | Belépés | RSS

Blog

Főoldal » 2018 » Június » 28 » Kalandor a tengeren - olvasói vélemények: 2017-2018
11:01 AM
Kalandor a tengeren - olvasói vélemények: 2017-2018

Vörös Attila (TITHMHE) barátom levele:E elolvastam a Scheert és azt kell mondjam, hogy csodálatosnak találtam, teljesen lenyűgözött, filmet kéne csinálni belőle... Ezt a legkomolyabban mondom, nem viccelek. Hihetetlenül nagy, látványos és izgalmas mozit lehetne csinálni belőle.

 

Nagy örömömre Herger Tamás hajóstárs és egyben megbecsült olvasóm ismét jelentkezett!
Ezúttal a Kalandor a tengeren című regény olvasói véleményét küldte el nekem és az elmaradhatatlan fotót (a regény egy hajón! )

"Elolvastam a Kalandor a tengeren c. könyved! Ez is nagyon tetszett! A kedvenc részeim: az áttörés a Dánia-szoroson, az a tengeri vihar nagyon megfogta a fantáziám. Elképzeltem milyen lehetett, anno én csak egy 3-4 széllel tűzdelt vihart éltem meg a Földközi- tengeren. A másik ami nagyon megható volt az a San Demetrio sorsa és tengerészeinek kitartása, leleményessége. Az ő helyzetüket teljesen át tudom élni. Végül a Parancsnok személye. Ilyen emberrel szívesen hajózik az ember, az elmaradhatatlan szivar, a humora, taktikai és hajós tudása nagyon tetszett.

Köszönöm, hogy megírtad ezt a történetet is! Várom a furfangos fivéreket!"

 

Elek Gergő olvasói levele: Kedves Ildikó! Hamarabb szerettem volna, de az ünnepek plusz egyéb elfoglaltságok miatt, csak most jutott időm rá, hogy megköszönjem neked 3. regényedet, amit olvashattam. Az Admiral Scheer története nagyon magával ragadott. 3 nap alatt olvastam ki, mert alig bírtam letenni! Újra kellemesen kellett csalódnom, amikor szembesültem vele, hogy újra egyedi regényt tarthatok a kezemben anak ellenére, hogy témáját tekintve ugyan az, mint az előzők. Nem lehet megunni, nem lehet letenni!!! Köszönöm! Alig várom a furfangos fívéreket...

 

Péter Zsolt olvasói levele: "Idő gépet használ, számomra ez már biztos. Ott kellett, hogy legyen, különben (és hogy máshogy) honnan lehetne ennyire részletes és pontos leírása a történtekről. Olvasom, hogy hánykolódik a hajó a viharban, majd hirtelen felülök, mert megbillen alattam az ágy. ( nem, nem ittam) Utána kimegyek egy törülközőért, mert a sós víz permet beborítja az arcom. Látom, ahogy ég a tanker. Érzem a füst szagát, a robbanó kordit dörejét, ahogy pillanatok alatt gyűri össze az acél falakat és nagyon személyes. Ott állok a tisztek mellett a hídon, majd ott ahol a másik hajót találat éri. A furcsa az, hogy együtt érzek a támadóval és együtt érzek a megtámadottakkal. Egyszerre. Egy pillanatra eljátszom a gondolattal, hogy ha ott lettem volna, hős lennék e. Nem lett kedvenc szereplőm, de körbe repültem a Scheert az Aradóval és remek dolog volt, csak egyszerűen ott voltam és átéltem:

 

Fekete Krisztián olvasói levele: "A Kalandor a tengeren című könyv az Admiral Scheer német hadihajó legsikeresebb portyájáról szól, történelmi regény. Kell ennél több? Igen, kellett.
Mert ez a harmadik könyv a német haditengerészetről szóló sorozatban (mindegyik önálló), mégis elmondható, hogy ez a könyv jobb elődeinél. Egyrészt bővebben megismerjük az ellenfél hőseit is, másrészt egy sima csata előzménytörténetén és fő vonulatán túl kapunk egy hosszabb utazást, bepillantást a legénység életébe, megismerhetjük a német haditengerészet mindennapjait. Tudom, nem szép az előző könyvekhez hasonlítani, de míg ott rövidebb előzményt, csatát és lezárást kaptunk, itt egy egész kaland tárul elénk.
Az alaposság szokásos, a könyv végén rengeteg információ áll rendelkezésre, sőt még továbbiakat, többet megtudhatunk a könyv honlapján is. Remélhetjük, hogy a további könyvek még jobbak lesznek, habár ez már nehéz feladat. Ajánlom a könyvet a történelmi regények kedvelőinek, mindenkinek, aki kíváncsi a német haditengerészetre."

Megtekintések száma: 633 | Hozzáadta:: Izzie | Címkék (kulcsszavak): Fegen, kalandor a tengeren, Admiral Scheer, Krancke, San Demetrio, zsebcsatahajó, Atlanti-óceán, HX 84, konvoj, Arado | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: